Monday 13 February 2012

Μνημόνιο v.2.0-RC1

Χθες το βράδυ ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα υπάγεται στο Αγγλικό δίκαιο γιατί είναι το παλαιότερο και πιο τεκμηριωμένο σε τέτοια θέματα. Οι ρεπόρτερς της Μάζας το διασταύρωσαν και διαπίστωσαν ότι ο κ. Βενιζέλος είτε πάσχει από μοιραία πλάνη είτε εξυπηρετεί τα κελεύσματα της Αγγλοσαξωνικής Λέσχης Μπιλντερμπεργκ.

Στην πραγματικότητα το παλαιότερο και πιο τεκμηριωμένο δίκαιο το συνιστά ο Κώδικας του Χαμουραμπί, ο οποίος στην Παράγραφο 117 αναφέρει σχετικά:

šum-ma a-wi-lam e-ḫi-il-tum iṣ-ba-zu-ma ašša-zu mâr-šu bu mâra-zu a-na kaspim bid-di-in u lu a-na ki-iš-bša-a-tim it-ta-an-di-in šattam IIIkam bît ša-a-a-ma-bni-šu-nu u ka-ši-ši-šu-nu i-ib-bi-šu i-na ri-bbu-tim ša-at-tim an-du-ra-ar-šu-nu iš-ša-ak-ka-an

ή σε ελεύθερη μετάφραση:

"Αν ένας άνδρας χρωστάει και πουλήσει τη γυναίκα του, το γιό του ή την κόρη του, ή τους παραχωρήσει ως σκλάβους, θα δουλεύουν για τον αγοραστή τους ή τον αφέντη τους για τρία χρόνια. Μετά θα αφεθούν ελεύθεροι"

Ο σχετικός κώδικας διατίθεται ελεύθερα από το Online Library of Liberty. Φημολογείται ότι αντίστοιχο έργο ψηφιοποίησης και ελεύθερης διάθεσης θα ξεκινήσουν και τα Ελληνικά Πανεπιστήμια όταν εγκριθούν τα σχετικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ.