Wednesday 1 February 2012

Σκέψου πριν ευχηθείς…αλλά σκέψου και πριν γράψεις στο facebook την παπαριά σου

Μας τα πρήξατε με τους άστεγους φέτος. Λες και δεν υπήρχαν πέρσι. Και αναφέρομαι σε αυτή την φωτογραφία που ανεβάζουν κάποιοι χωρίς να το σκεφτούν γιατί είναι το 'μοδάτο' να το κάνουν. Στη φωτογραφία, που δείχνει έναν άστεγο στο Σύνταγμα, γράφει 'Σκέψου τους άστεγους πριν ευχηθείς να χιονίσει'. Και κάποιοι γράφουν και στα blog τους, συνχαίροντας ο ένας τον άλλο για την ανδραγαθία τους. Circlejerks!


Ναι, μην ξεχάσεις να τους χαρίσεις την παλιά χιονοσανίδα σου, αντί να την πετάξεις επειδή πήρες καινούργια! Σκέψου τους άστεγους πριν ευχηθείς να έρθουν γρήγορα οι εκπτώσεις. Γιατί πως θα περάσεις από την Ερμού με τις παραγεμισμένες τσάντες σου, χωρίς να τους πατήσεις?  


Και αφού κάνεις όλες αυτές τις σκέψεις, μείνε εκεί. Στις σκέψεις. Μην μας πρήζεις τα αρχίδια με την δήθεν internetική σου φιλευσπλαχνία και μη μας γεμίζεις spam το facebook wall με τις ηλίθιες  φωτογραφίες σου. Και αν νομίζεις ότι εσύ είσαι καλύτερος από ‘όλα αυτά τα χαζοχαρούμενα που εύχονται να δουν νιφάδες’, τότε είσαι και μαλάκας. Με τα ‘like’ δεν λύνεται το πρόβλημα ούτε ζεσταίνονται οι άστεγοι. Με την λογική αυτή για να χαρεί κάποιος όταν χιονίζει πρέπει πρώτα να έχει βρεθεί το φάρμακο του AIDS, να έχουμε λύσει το πρόβλημα της περιβαλλοντολογικής ρύπανσης, το Κυπριακό, να έχουν σταματήσει οι παπάδες να βιάζουν παιδιά, και να μην λέγονται ρατσιστικά, σοβινιστικά και ποντιακά ανέκδοτα. Αναρωτιέμαι, όσοι αναρτούν αυτήν την φωτογραφία, τι κάνουν πιο συχνά? Σκί σε χιονοδρομικό κέντρο, ή χαρίζουν κουβέρτες σε άστεγους?

Τουλάχιστον οι άστεγοι γλιτώνουν από την μαλακία που δέρνει τον κόσμο στο facebook, αλλά σε λίγο θα μας λένε στο facebook να τους χαρίσουμε laptops.