Sunday, 26 February 2012

Η βέλτιστη χρονική στιγμή για την αφόδευση


Επιστήμονες της Μάζας, ύστερα από πολυετή κλινική μελέτη αποκαλύπτουν πότε πρέπει να αφοδεύει ο κάθε Μάζας.

Αν είναι άνεργος τα πράγμα είναι απλά. Πρέπει να αφοδεύει το πρωί, τότε που το έντερο του είναι ξεκούραστο. Μετά δεν πρέπει να ξεχνάει να πλένει τα χέρια του, τα δόντια του, και να ζυγίζεται. Η ζύγιση ΜΕΤΑ την αφόδευση είναι πάντα πιο έγκυρη.

Αν είστε εργαζόμενος, τότε δεν πρέπει να αφοδεύεται το πρωί, αλλά να περιμένετε να πάει η ώρα 10, 11, άντε 12 το μεσημέρι. Τότε είναι η καλύτερη στηγμή, γιατί βρίσκεστε στο εργασιακό σας χώρο. Πλεονεκτήματα:

1. Διώχνετε, μεταξύ άλλων κακών, και το εργασιακό άνχος

2. Μειώνετε το εργασιακό 8ώρο κατά 10-15 λεπτά. Αν είστε δυσκοίλιος μπορεί να γλιτώσετε και ολόκληρη ώρα (60 λεπτά).

3. Νιώθετε ψυχική ικανοποίηση, καθώς χέζετε και σαν πληρώνουν. Μπορείτε να υπολογίσετε ακριβώς πόσα χρήματα παίρνετε ανα λεπτό χεσίματος (€/min), ή ακόμα καλύτερα πόσο κοστίζει στην εταιρεία η έκαστη κουράδα (€/t, όπου t = turd).

4. Αδειάζετε το στομάχι σας, οπότε μπορείτε να φάτε μετά, κατά το lunch break σας, με όρεξη και κάνετε καλύτερες καύσεις!

5. Εξοικονομείτε χρήματα από το οικιακό budget. Οικονομίες κλίμακας δηλαδή στην κατανάλωση χαρτιού ύγειας, νερού (ΕΥΔΑΠ), και ηλεκτρικού (ΔΕΗ), εκτώς και αν έχετε το βίτσιο να κάνετε την ανάγκη σας σε πλήρη συσκώτηση. Γλιτώνετε επίσης χρήματα και στην χλωρίνη, αν κάτι πάει πολύ στραβά, πράγμα που δεν το εύχομαι.

Δηλαδή μιλάμε για σενάριο win-win. Ή όχι?

Το παραπάνω μοντέλο δουλεύει στην εντέλεια αν είστε μισθωτός. Τα πράγματα όμως περιπλέκουν αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας. Στην περίπτωση αυτή, δεν ισχύει η παράγραφος (2) και (3) γιατί δεν δουλεύετε υπό καθεστώς 8ώρου. Ακόμα χειρώτερα, αν είστε μέτοχος/ιδιοκτήτης, τότε δεν ισχύει καμία παράγραφος. Το μόνο που κερδίζετε (και αυτό αν είστε παντρεμένος/έχετε σχέση) είναι να κάθεστε περισσότερο χρόνο στην εταιρεία, άρα γλιτώνετε την συζυγική γκρίνια.