Tuesday 7 February 2012

Τα του Καίσαρoς τω Καίσαρι.


Είναι δύσκολη η θέση μου, αλλά πρέπει να γράψω άλλο ένα περιστατικό που συνέβη στο γραφείο σήμερα.


Η θέση μου, λέω, ότι είναι δύσκολη, γιατί αυτά που γίνονται στον εργασιακό χώρο, αγγίζουν πλέον την σφαίρα του παραλόγου και του σουρεαλισμού. Με λίγα λόγια φοβάμαι ότι το blog θα χάσει την αξιοπιστία του, που ΕΣΕΙΣ, οι αναγνώστες του έχετε χαρίσει από την πρώτη μέρα που αρχίσαμε να εκπέμπουμε τις αναρτήσεις μας στο διαδίκτυο, τον Μάρτη του 1982. Και όμως το παρακάτω γεγονός, εν έτη 2012, είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Σας έχω πει για την κυρία στο λογιστήριο που λέει ‘Ιστιοσελίδα,’ ‘Υπερεργολάβος’, ‘Υπερεσιακό’, ‘έφαγε τον άπαχο’, 'συμβολαιοσειρά', κτλ (πρέπει να αρχίσω να τα σημειώνω κάπου). Ε, σήμερα έκανε την υπέρβαση. Είμαστε τυχεροί που δεν απολύθηκε κανείς, αν αναλογιστούμε της αντιδράσεις μας μετά από αυτό που ακούστηκε.

Μπαίνει το αφεντικό στο γραφείο, και μας ρωτάει ‘αν ξέρουμε πως μπορεί να επαναφέρει το ‘παράθυρο εργαλείων’ στο desktop του’, επειδή το έκλεισε κατά λάθος.. Πριν προλάβουμε να απαντήσουμε, πετάγεται η κυρία, που τα ξέρει όλα και του λέει:

«Πρέπει πρώτα το επιλέξετε από την λίστα της εφαρμογής χρησιμοποιώντας τον Καίσαρα

Με την μια έπεσε νεκρική σιγή στο γραφείο. Οι άλλοι τρεις που ακούσαμε τον διάλογο σαστισμένοι κοιτάγαμε το πληκτρολόγιο μας. Μετά, δειλά-δειλά, σηκώσαμε και οι τρεις το κεφάλι σιγά σιγά και κοιτάγαμε την αντίδραση του άλλου, για να σιγουρευτούμε ότι όντως αυτό είπε και δεν παρακούσαμε. Όταν καταλάβαμε ότι όλοι κάναμε την ίδια κίνηση, τα πρόσωπα μας παραμορφώθηκαν σε μια άνιση μάχη να συγκρατήσουμε την ψύχραιμη και σοβαρή έκφραση που είχαμε προηγουμένως.

Αποτύχαμε.