Friday 8 July 2011

Η φενάκη του σακιδίου με τα αναγκαία

Φίλε Plutonick φοβάμαι ότι οι προετοιμασίες σου για την εισβολή των ζόμπι είναι ελλειπέστατες. Καταρχήν είμαι σίγουρος ότι ο τετραγωνισμένος γυλιός έχει μέσα κομμάτια από χαρτόκουτα, όπως κάναμε στο στρατό. Το βασικότερο όμως είναι ότι, όπως μας διδάσκει το "28 Μέρες Μετά", έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης αν παραμείνεις σε ένα οχυρωμένο μέρος παρά αν μετακινείσαι σα την άδικη κατάρα.

Φυσικά και για αυτό χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία. Αν οργανωθείς σωστά, εκτός από την εισβολή ζόμπι θα μπορείς να αντιμετωπίσεις και άλλες καταστροφές. Ο παρακάτω κατάλογος είναι ενδεικτικός:

  • Τρόφιμα, κυρίως κονσέρβες, πχ ντολμαδάκια γιαλατζί. Βοηθάει και σε περίπτωση: Κατοχής από τη χούντα των Βρυξελλών, χρεοκωπίας της Ελλάδας, αποκλεισμού στο σπίτι από αγανακτισμένους.
  • Καλώδιο για το Internet, γιατί τo wireless θα προδώσει τη θέση σου στους κανίβαλους bandits που θα προσπαθούν να επιβιώσουν στην post-apocalyptic κοινωνία. Βοηθάει και σε περίπτωση: Ηλεκτρονικού πολέμου, εισβολής εξωγήινων, ηλιακών εκρήξεων.
  • Κράνος, σε περίπτωση που χρειαστεί παρ'ελπίδα να πολεμίσεις ή να ξεφύγεις έρποντας από το τούνελ διαφυγής. Βοηθάει και σε περίπτωση: Συμπλοκής με τα μέλη των ομάδων Δέλτα, Ζήτα, Κάππα και Έψιλον.
  • Μάσκα, για να βλέπεις να κολυμπήσεις αν σπάσουν οι σωλήνες του νερού και πλημμυρίσει το κτίριο όπως γίνεται σε τόσες και τόσες ταινίες. Βοηθάει και σε περίπτωση: Λυωσίματος των πάγων, παγκόσμιου κατακλυσμού.

Επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, η αποθήκη μου διαθέτει ήδη τα απαραίτητα. Και για του λόγου το αληθές: