Friday 1 July 2011

The art of war


Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ αντί-εξουσιαστής με τόσες αναρτήσεις σχετικές με τα πρόσφατα γεγονότα, παραθέτω το παρακάτω που μου προώθησε αναγνώστρια του μπλογκ και με προέτρεψε να διαδώσω:


"...οι διαδηλωτές να προμηθευτούν μπαλόνια και σακούλες με μπογιά ή κάποια παρόμοια κολλώδη, παχύρευστη και ακίνδυνη ουσία και να στοχεύουν τις ασπίδες και τις μάσκες αέριων των ΜΑΤατζήδων. Μετά από μερικά χτυπήματα οι ΜΑΤατζηδες θα έχουν δυο επιλογές: Η δε θα βλέπουν τίποτα ή θα βγάλουν τις μάσκες και θα αναπνέουν τα χημικά που οι ίδιοι πετάνε μαζί με τον κόσμο. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ".

Η ιδέα είναι ενδιαφέρουσα, και αναρωτιέται κανείς γιατί δεν το είχε σκεφτεί κάποιος τόσο καιρό. Παρόλα αυτά έχω ορισμένες ενστάσεις, αλλά και βελτιώσεις. 

Σίγουρα η μπογιά είναι πιο αποτελεσμάτικη από τις πέτρες. Ο αγωνιστής για να μπορέσει να πετάξει την πέτρα, χρειάζεται να έχει προηγηθεί ολόκληρη προεργασία. Πρέπει να έχει κουβαλήσει από το σπίτι μαζί του βαριοπούλα για να σπάσει τα μάρμαρα (και ξέρετε πόσο κουραστικό είναι να περπατάς στους δρόμους κουβαλώντας μια βαριοπούλα?). Μετά πρέπει να σπάσει το πεζοδρόμιο, μια επίσης ιδιαίτερα κουραστική διαδικασία. Τέλος, ακόμα και αν είναι εξαιρετικά ευθύβολος και πετύχει στον ΜΑΤατζή, ο τελευταίος το μόνο που έχει να κάνει είναι να σηκώσει την ασπίδα για να αποφύγει την πέτρα. Και το χειρότερο είναι ότι μετά μπορεί να πάρει την πέτρα από κάτω και να την πετάξει πίσω. Cheater! Cheater! Γιατί ούτε βαριοπούλα είχε αναγκαστεί να φέρει, ούτε κουράστηκε να σπάει πεζοδρόμια.

Άρα, συμπερασματικά, οι πέτρες δεν είναι καθόλου αποτελεσματικές και το μόνο που συνεισφέρουν στον αγώνα εναντίων της καταπίεσης και της εξαθλίωσης είναι ωραία και δυναμικά screenshots όπως τα παρακάτω (ο παπάς δεν ξέρω τι ρόλο βαράει στο πλάνο).



Η μπογιά είναι χίλιες φορές καλύτερη, όχι γιατί θα αναγκάσει τους ΜΑΤατζήδες να βγάλουν την μάσκα και να αναπνεύσουν τα χημικά τους, ή θα λερώσει την ασπίδα και δεν θα βλέπουν, αλλά γιατί μετά θα αναγκαστούν να βάλουν την μαμά τους να πλένει με τις ώρες την στολή για να βγει η μπογιά. Για τον λόγο αυτό, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε χρώμα ροζ  για να τους εκνευρίζετε περισσότερο.

Όμως, θέτω το εξής ερώτημα: Δεν θα είναι λίγο άβολο για τους αναρχικούς να κουβαλάνε μπαλονάκια και μπογιές και μετά να τα φουσκώνουν και όλας. Και στο μετά, είναι σίγουρο ότι θα πετύχουν την μάσκα? Είναι πολλές οι μεταβλητές και το αποτέλεσμα αβέβαιο.Αλλά μην ανησυχείτε, η Μάζα θα σώσει την κατάσταση άλλη μια φορά με μια προσθήκη στην παραπάνω ιδέα που θα αναταράξει τα νερά. 

Κύριοι, σας παρουσιάζω το Super-Soakers! το απόλυτο όπλο εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων. Το γεμίζετε με μπογιά, σημαδεύετε και πυροβολάτε.



Η Μάζα φυσικά, ποτέ δεν κατέβηκε και ποτέ δεν θα κατέβει σε διαδηλώσεις. Για την ακρίβεια, σπάνια βγαίνουμε από το σπίτι μας, γιατί προτιμούμε να παίζουμε pc-games (online όμως, μην μας πουν και αντικοινωνικούς). Ειδικά όταν γίνονται απεργίες, είναι σαν να παίρνουμε άδεια άνευ αποδοχών. Μένουμε σπίτι μας και λιώνουμε στο ancient art of war (από εκεί ξέρουμε τον Sun Tzu) από το πρωί. Όσο για την συνεισφορά μας στον αγώνα, όπως είπε και ο xfon, οι μάχες μας είναι δια μέσω του κυβερνοχώρου.

Οι μπάτσοι πρέπει να πληρώσουν! Πρέπει να πληρώσουν γιατί πουλάνε την ηρωίνη και δεν αποδίδουν το ΦΠΑ στο κράτος και έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.