Saturday 22 January 2011

Σεξισμος στα βίντεο(γκέη)μς

.

http://eu.leagueoflegends.com/Ο φίλος DbO μάλλον θέλει να παίζει gay-ms και όχι games, σύμφωνα με τα όσα γράφει στο politically correct άρθρο. Το παιχνίδι στο οποίο επιτίθεται είναι το Heroes of Newerth, ένας εξελιγμένος κλώνος του Defense of the ancients (DOTA), ή ένα πιο εξελιγμένο, και όχι free, League of Legends. Προφανώς, γράφοντας τέτοια άρθρα θέλει να συγκρουστεί κατά κούτελα με την Μάζα και τα κατάφερε.

 http://www.filehurricane.com/photos/429200825033PM_493.jpg

Αρχικά γιατί παραπονιέται?  Θα προτιμούσε μήπως οι γυνάικες στα videogames να φοράνε μπούρκα? Η των έπιασε στα πρασα το έτερο ήμισυ και του έχει κάνει την ζωή πατίνι? Και που θα τραβήξουμε μια γραμμή? Τι θα έχει μετά σειρά? Η βία στις ταινίες? Στα friendship requests του Facebook? Και γιατί δεν μας λέει ποία είναι η διαφορά μεταξύ sexism και sexuality. Επίσης το να είσαι 'σεξιστής' δεν είναι το ίδιο με το να παριστάνεις empower τις γυναίκες ' αντικείμενα o αντικείμενο', που μάλλον αυτό εννοεί στο άρθρο του ο Db).

Γιατί ο Db0 δεν έχει πρόβλημα με την παρακάτω εικόνα? Έτσι όπως απεικονίζεται ο Kratos (God of War), δεν προβάλλεται η αρρενωπότητα του? Δεν είναι σεξισμός? Δεν είδα τον Db0 να κλαίγεται για το στερεότυπο του αρσενικού χαρακτήρα που τον χαρακτηρίζει η βιαιότητα, τα στιβαρά και δασύτριχα στήθια του, ή αγριάδα του και η αρρενωπότητα του. Γιατι? Ύποπτο. Πολύ ύποπτο.



Αν δεν του αρέσουν οι παρακάτω εικόνες επειδή οι ηρωίδες προτιμάνε να φοράνε bikini όταν πολεμάνε, τότε μάλλον χρειάζεται μια επείγουσα επίσκεψη σε ψυχολόγο.

The spider-woman receives a supermodel body and a face.
5 of the female characters of Heroes of Newerth. All of them showing ridiculous amount sof cleavage and gravity defying boobsTop right to bottom leftA "Bikini" robe with patently ridiculous (for someone going into battle) beach panties


Με την παραπάνω λογική, τη θα έλεγε αν έβλεπε αν συναντούσε καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως τον Luis Royo, Frank Frazetta και Boris Vallejo (name dropping).

http://www.bergoiata.org/fe/dragons/boris%20valejo%20-%20mirage13.jpg

Μήπως θα προτιμουσε οι female gaming characters να είναι κάπως έτσι?

http://www.nonprints.com/uploadpic/Leonardo_da_vinci/big/da%20Vinci%20Mona%20Lisa.jpg




Γιατί παραπονιέσαι, Db0, για τον σεξισμό, όταν οι ίδιες οι γυναίκες δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα. Τουλάχιστον κρίνοντας από την Τζούλια, την Σάσα, την Καλομοίρα, και όλες τις τραγουδίστριες που έχουν 'φωνή κορμάρα'. Αυτές βέβαια έχουν χεστεί στο χρήμα, ενώ εσύ όχι. Αν ο σεξισμός είναι ένα από τα όπλα των γυναικών γιατί να τους το στερήσουμε?

Db0, πες μας ότι μας κάνεις πλάκα (στην Μάζα και σε όλη την gaming community) και απλά προσπαθείς να μας πείσεις να αγοράσουμε το game χρησιμοποιώντας reverse-psychology. Σχεδόν τα κατάφερες.