Monday 5 March 2012

Δωρεάν Πάρκιν

Η αδερφή μου έχει μια φίλη, την Zέτα.

Στη Zέτα αρέσει πολύ 'να βγαίνει κερδισμένη', χωρίς να την αφορά με πιο τρόπο, ακόμα και αν χρειαστεί να τσαλακώσει λίγο την αξιοπρέπεια της, κάτι που κάνουν οι περισσότεροι αναγνώστες. Ας είμαστε ειλικρινείς. Μάζες είμαστε

Παράδειγμα: Μια φορά, στο τότε Deals παρήγγειλε ένα παγωτό με δυο μπάλες. Έφαγε την μια και μετά φώναξε το γκαρσόνι και του είπε 'το παγωτό δεν είναι καθόλου καλό, παρακαλώ πάρτε το πίσω'. Το γκαρσόνι την ρώτησε αν θέλει να της φέρει κάτι άλλο, αλλά αυτή είπε "όχι ευχαριστώ, δεν θέλω κάτι άλλο", εξασφαλίζοντας ένα ανέξοδη δίωρη παραμονή στο μαγαζί. Ένα άλλο κόλπο που κάνει συχνά είναι να πηγαίνει στο κομμωτήριο για ένα 'φορμάρισμα' στο μαλλί. Φυσικά στην συνέχεια το 'φορμάρισμα' αποδεικνύεται κανονική περιποίηση, ίσιωμα, χτένισμα. Αλλά όταν έρχεται η ώρα να πληρώσει, δίνει 5 ευρώ, γιατί "...τόσο κάνει ένα φορμάρισμα, εξάλλου ήρθα και λουσμένη!". Όταν θέλει κρέας (για μαγείρεμα) από τον χασάπη της γειτονιάς, τον παίρνει τηλέφωνο και της το φέρνει ο ίδιος σπίτι. Δεν ξέρω πως το καταφέρνει αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω. Πολλές φορές του λέει να της φέρει και τσιγάρα από το περίπτερο γιατί "..αχ, μωρέ, κάνει κρύο για να βγω έξω!".

Πρόσφατα η Ζέτα κανόνισε να πάει με την αδερφή μου και μια ακόμα φίλη της στο κέντρο να δούνε θέατρο. Φυσικά και δεν ήθελε να πληρώσει πάρκιν. Είπε στις άλλες ότι θα το αφήσει μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία (!!!). Το παρκάρει έξω από το ξενοδοχείο, και δίνει τα κλειδιά στον παρκαδόρο λέγοντας του ότι ήρθε για μια εκδήλωση και έχει ραντεβού με μια κυρία.. Το αμάξι, του δήλωσε, θα το πάρω σε καμία ωρίτσα. Ο παρκαδόρος δεν είχε να πει τίποτα άλλο επί του θέματος και πήρε τα κλειδιά. Η Ζέτα λέει στις κοπέλες "εμ, κορίτσια, έρχεστε λίγο μαζί μου ως το περίπτερο να πάρω τσιγάρα?", και έτσι απομακρύνθηκαν από το ξενοδοχείο με (πραγματική) κατεύθυνση το θέατρο (Μια Σχέση Πορνογραφική, μέτριο μου είπαν, αλλά πέταξε έξω βυζί και κώλο η Ματσούκα, όποτε αν το δει κανένας σας να ξέρει ότι υπάρχει κάποιο είδος λύτρωσης).

Δύο και μισή ώρες μετά έπρεπε να πάρουν το αυτοκίνητο πίσω. Η Ζέτα είπε στις φίλες της, "κορίτσια, περιμένετε εδώ, να πάω μόνη μου να του μιλήσω, γιατί αλλιώς θα με πιάσουν τα γέλια. Και κάτι θα σκεφτώ μέχρι να φτάσω". Μπήκε μέσα στο ξενοδοχείο, ζήτησε τα κλειδιά από έναν άλλο, άσχετο παρκαδόρο. Πριν όμως φύγει θριαμβευτικά η Ζέτα, βγαίνει από το γραφειάκι ο προηγούμενος παρκαδόρος, έξαλλος.

"ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ", φωνάζει και τρέχει προς το μέρος της. 

Η Ζέτα δεν έχασε την ψυχραιμία της. Αμέσως μόλις την πλησίασε, και έτοιμος να αρχίσει να τις τα χώνει, η Ζέτα σηκώνει ψηλά το ένα χέρι της προτάσσοντας την παλάμη της, όπως όταν κάνουν το σήμα του ΣΤΟΠ οι τροχονόμοι. Με το άλλο χέρι έπιασε την κοιλιά της, και ταυτόχρονα, έσκυψε λίγο μπροστά σαν να είχε φάει γροθία στο στομάχι.

"ΟΟΟΟοοοοο....", βόγκηξε.

Ο παρκαδόρος αιφνιδιάστηκε. Έμεινε με το στόμα ανοιχτό.

"Τι...?", πρόλαβε να ψελλίσει.

"...οοοΟΟΟΟΟχ!!!", ξαναβόγκηξε η Ζέτα.

"Κυρία μου, είστε καλά", ρώτησε ο παρκαδόρος. Τα είχε χάσει.

"ΟΟΟοοο. Κόψιμο. Με έπιασε ΚΟΨΙΜΟ!", φώναξε η Ζέτα για την ακούσουν όσο πιο πολλοί γινόταν. Τι θα μπορούσε να πει ως απάντηση τώρα ο παρκαδόρος. Πως θα μπορούσε να της κάνει σκηνή. Τον είχε αφοπλίσει. "Του είχα σφίξει τα αρχίδια", θα έλεγε αργότερα η Ζέτα στις φίλες όταν θα τους διηγείται την ιστορία. Ο παρκαδόρος αναγκάστηκε να φερθεί σαν κύριος.

"Είστε καλά? Θέλετε βοήθεια? Πως θα οδηγήσετε έτσι?", είπε και είμαι ότι όταν πήγε σπίτι του το βράδυ θα έλεγε στον εαυτό του 'μα τι μαλάκας είσαι?'. Όσον αφορά την πρώτη ερώτηση, η Ζέτα είχε ήδη μπει στο αμάξι και είχε φύγει.