Monday 19 December 2011

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ: Δολοφονία ηλεκτρικού προβάτου στην Ελλάδα

Μια δολοφονία, πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα έχει συνταράξει τον παγκόσμιο ειδησεογραφικό στερέωμα. 






Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση του 35χρονου κτηνοτρόφου Γιάννη Παπαπαρασκευά, ο οποίος κατάσφαξε ηλεκτροφόρο πρόβατο κοντά στην Μονή Μαζαλονίας, στις Εξώτερες Αποικίες του Άρη. Ήταν ένα από τα ηλεκτροφόρα πρόβατα-ρέπλικες του γείτονα κτηνοτρόφου Ριχάρδου Ντεκαρτιέ ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθεια να σώσει το ηλεκτροφόρο πρόβατο του.

Στο εδώλιο με την κατηγορία της ηλεκτρικής προβατοκτονίας από αμέλια παραπέμπονται επίσης τρεις Λεπιδοκινηγοί της ΔΕΗ επειδή δεν είχαν αποσύρει εγκαίρως τον Γιάννη Παπαπαρασκευά, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι ήταν ένα λαθραίο ανδροειδές με περασμένη ημερομηνία λήξης. Οι Λεπιδοκυνηγοί πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε τριετή ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία στην οποία συνήγοροι πολιτικής αγωγής ήταν οι δικηγόροι Ξενοφών Χνουδωτός, Νίκος Γκάβλας και Ανδρέας Αγκαλιάς, το περιστατικό συνέβη γιατί το ανδροειδές Γιάννης Παπαπαρασκευάς, δυσλειτουργούσε και ονειρευόταν ηλεκτροφόρα πρόβατα να πετούν τις γκαβαλίνες τους πάνω στο κρεβάτι του ενώ ήταν κρεμασμένα  πάνω από σύρμα  (επιτόνιο) της ΔΕΗ στο οποίο ακουμπούσε ένα καλώδιο μεταφοράς ρεύματος το οποίο είχε κάνει «κοιλιά» γιατί είχε σπάσει λόγω καύσης ο ξύλινος δοκός (τραβέρσα) πάνω στον οποίο στηριζόταν μαζί με το μονωτήρα. Εξαιτίας των παραπάνω ο Παπαπαρασκευάς είχε να κοιμηθεί ένα μήνα και βραχυκύκλωσε το Κουτί Εμπάθειας του ανδροειδούς. Το γεγονός αποδείχθηκε και από το τεστ Βόιτ-Καμπφ στο οποίο υποβλήθηκε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Από τις καταθέσεις και τις πραγματογνωμοσύνες προέκυψε ότι η τραβέρσα του ηλεκτροφόρου πρόβατου κάηκε λόγω υπερπηδήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος από το μονωτήρα στο ξύλο με αποτέλεσμα η ανάκτηση της μνήμης του να είναι αδύνατη.

source: ofono.gr




Υ.Γ. Και επειδή ξέρω ότι δεν θα μου το συγχωρέσουν αν δεν το γράψω, ο Σπύρος, φανατικός Μάζας, είναι ίσως ο μόνος που ξέρω που αγοράζει εφαρμογές από το appStore της Apple. Φήμες τον θέλουν να αγοράζει και dvd από μαύρους.