Wednesday 28 July 2010

Θύματα

Υπάρχουν πολλά, τώρα με τις απεργίες των βυτιοφόρων και την έλλειψη βενζίνης έχουν γίνει πιο εύκολο να τους αναγνωρίσεις

Πρώτα από όλα, αν δεν υπήρχαν θύματα, δεν θα υπήρχε και έλλειψη στην βενζίνη. Αλλά πανικοβλήθηκαν όλα τα θύματα και γέμισαν το ρεζερβουάρ τους ακόμα και για οχήματα που δεν θα τα κυκλοφορούσαν υπό άλλες συνθήκες. Μια συνάδελφος, που κάθε βδομάδα βάζει μόνο 10 ευρώ, και υπό λογικές συνθήκες δεν θα χρειαζόταν βενζίνη για άλλο ένα μήνα, είχε πανικοβληθεί… τι να πει κανείς. Ίσως έχω σκληραγωγηθεί από το Fallout και τα λοιπά post-apocalyptic settings, και δεν με τρομάζουν τέτοια σενάρια. Αστείο ήταν και όλοι αυτοί που περιμένουν στις ουρές έξω από τα βενζινάδικα. Πχ ο κουμπάρος. 20 λεπτά περίμενε, χωρίς βενζίνη στο ντεπόζιτο, και με αναμμένη την μηχανή. Στο τέλος έβγαλε πινακίδα το βενζινάδικο ‘βενζίνη τέλος’ και σηκώθηκε και έφυγε.

Σήμερα είδα όμως το αποκορύφωμα του παραλόγου. Είδα ένα βυτιοφόρο στο δρόμο, να το έχουν πάρει από πίσω αυτοκίνητα και μηχανάκια να δουν σε πιο βενζινάδικο θα πάει. Μου θύμισε ταινίες του στυλ Mad Max, που κάνανε ρεσάλτα στα οχήματα για να κλέψουν τα καύσιμα. Να δείτε που σε λίγο θα έχουν και δηλητηριασμένος από έξυπνους που θα προσπαθούν να κλέψουν βενζίνη από αμάξια ρουφώντας την από λάστιχο ποτίσματος.