Saturday 17 July 2010

Και όμως, υπάρχουν ηλίθιοι που αγοράζουν πειρατικά DVD από μαύρους.

Γνωστός μου, ενώ είμαστε για καφέ, μπροστά στα έκπληκτα μάτια μου, πήρε από Αφρικανό (ε, μην λέμε μαύρος συνέχεια, δεν είναι ευγενικό) το πακέτο με τα DVD. Άρχισα να χάνω το έδαφος από τα πόδια μου. Με έλουσε κρύος ιδρώτας και κοίταγα να δω αν με αναγνωρίζει κανείς.

Ποτέ, μα ποτέ, δεν μιλάμε σε πλανόδιους πωλητές όταν έρχονται να πουλήσουμε κάτι. Τους δίνεις θάρρος έτσι. Μπορεί και να νομίσουν ότι θες να πάρεις κάτι, και μετά σου αραδιάζουν την πραμάτεια τους στο τραπέζι. Η καλύτερη λύση είναι να τους αγνοείς.

Ο γνωστός όμως, ζήτησε να δει τι DVD είχε. Στιγμιαία σκέφτηκα ότι μπορεί να μην άκουσα καλά ή μπορεί να του έκανε και πλάκα. Αλλά ήξερα πολύ καλά, ότι απλά δεν έπρεπε να σηκώσω το τηλέφωνο όταν με είχε πάρει τηλέφωνο για καφέ. Η φρίκη δεν σταματάει εδω. Βρήκε πια ταινία ήθελε και την αγόρασε κάνοντας 3 τουλάχιστον λάθη με μία κίνηση.

1. Πλήρωσε με πραγματικά λέφτα. Μα καλά, δεν ξέρει τι είναι το internet? Δεν μπορεί να κατεβάσει την ταινία μόνος του? Έπρεπε να δώσει 5 ευρώ? Δηλαδή αύριο τι θα κάνει? Θα πάει να αγοράσει CD από το cdάδικο της γειτονιάς του?
2. Δεν έκανε παζάρι. 'nuff said.
3. Πήρε το Knight and Day, που ακόμα παίζετε στα σινεμά, άρα δεν έχει βγει σε DVD, άρα η βερσιόν που θα δει θα είναι απο μαγνητοσκόπηση από βιντεοκάμερα, δεν θα δει μόνο την ταινία, αλλά και τα κεφάλια των μπροστινών του, θα ακούει τις μαλακίες του διπλανού, όλο το πακέτο.

Ουδέν κακό αμιγές καλού όμως. Του είπα να μου πει πως είναι η ποιότητα, για να το κατεβάσω μετά και εγώ τσάμπα. Και αν νομίζετε ότι μπορεί να ανησυχώ μην τα διαβάσει αυτά, δεν νομίζω κάποιος που αγοράζει DVD από μαύρους να έχει ιδέα τι είναι τα blog.