Friday 26 October 2012

Αυτές οι μέρες του μήνα

Πριν από λίγο μπήκε ταραγμένη η μια από τις δύο γραμματείς στο λογιστήριο. Η ήρεμη, όχι η άλλη που εκνευρίζεται εύκολα.

"Να ανοίξουμε λίγο την πόρτα σας να κάνει ρεύμα, γιατί μυρίζει στη Γραματεία μέσα σαν γκάζι!"
"Κάτσε ρε κοπέλα μου, κάνει κρύο"
"Αμάν, όλο κάτι έχετε να πείτε! Τι θα κάνουμε δηλαδή. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ? ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΣΦΥΞΙΑ? ΤΙ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΑ ΔΗΛΑΔΗ? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!", λέει σε υστερική κατάσταση με συνεχώς αυξανόμενη ένταση, και φεύγει κοπανώντας την πόρτα.

Για λίγα δευτερόλεπτα κοιτάγαμε ο ένας τον άλλο σαστισμένοι. Μετά ο βαρβατίλας/γαμιάς του γραφείου είπε με υπονοούμενο: "Μάλλον της λείπει κάτι..."

Αντιπρότεινα, ότι πιο πιθανό είναι να έχει περίοδο. Και αφού το σκέφτηκα καλύτερα, τους είπα να σημειώσουμε σε ένα ημερολόγιο τη σημερινή ημερομηνία για να δούμε πως είναι ο κύκλος της. Να σημειώσουμε και τον κύκλο της άλλης γραμματέως και όταν συμπίπτουν οι μέρες, να ζητάμε άδεια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο βαρβατίλας ήθελε να προσθέσει αλάτι στην πληγή. Πήγε στην γραφείο της γραμματείας και καλοπιάνοντας την κοπέλα της είπα με νόημα (δεν μπόρεσε να κρατηθεί):
"Πολλά νεύρα σήμερα, κάτι σου λείπει ε?",
Η κοπέλα δεν το έπιασε το υπονοούμενο, και του απαντάει: "Ναι, ύπνος!".

Τέλος, ήταν μια καλή ευκαιρία να τρολλάρω και τον συνομοσιολόγο του γραφείου. Ρώτησα αν γνωρίζει το φαινόμενο που όταν δύο γυναίκες είναι σε ένα χώρο μαζί για πολλές μέρες, συγχρονίζονται οι κύκλοι τους. Φυσικά και το ήξερε. Αν αληθεύει κάτι τέτοιο, την γαμήσαμε.

Aftermath






Τεχνικός/Κυνηγός Φαντασμάτων κάνει έλεγχο για φαινόμενα μαζικής γυναικείας υστερίας, poltergeist, και τα λοιπά. Πάντως διαρροή υγραερίου δεν βρήκε.