Tuesday 28 June 2011

Κόλπα ζόρικα που κάνουν στις Ινδίες

Θέλει τέχνη για να αποφύγεις το κράξιμο, ειδικά όταν έχεις κάνει εσύ την μαλακία. Δείτε ένα παράδειγμα από έναν επαγγελματία.


Συνάδελφος στο λογιστήριο/τμήμα προμηθειών της εταιρείας που εργάζομαι είχε μια δυσκοίλια τηλεφωνική συνομιλία με προμηθευτή. Από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ότι η πληρωμή του είχε κολλήσει, επειδή δεν μπορούσε το λογιστήριο να βρει υπογεγραμμένο δελτίο αποστολής, άρα δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την αγορά του εμπορεύματος.

Το χειρότερο ήταν ότι το λάθος ήταν του δικού μας λογιστηρίου, και όχι του προμηθευτή. Ο συνάδελφος ήταν σε άσχημη θέση.

 
Κατά την διάρκεια της συνομιλίας, ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ο τρόπος που μιλούσε ο συνάδελφος στον προμηθευτή. Ο τόνος του ήταν μαλακός, και η φωνή του σχεδόν ψιθυριστή. Μεταξύ τον λέξεων υπήρχαν μεγάλα κενά, και μεταξύ των προτάσεων ακόμα μεγαλύτερα.

‘Μα τι κάνεις’, του είπα.

Ο συνάδελφος βάζοντας το χέρι του στο ακουστικό, μου απαντάει με συνωμοτικό τόνο, χρησιμοποιώντας τον κανονικό τόνο της φωνής του.

‘Σσσς, τον κοιμίζω’, μου λέει, και μετά συνεχίζει να μιλάει στο τηλέφωνο. 

Από τότε, όποτε βλέπω τον συνάδελφο, μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα ενός φακίρη που με μια φλογέρα κάνει τα φίδια να χορεύουν.