Wednesday 24 September 2014

Hellas ή Greece




Υπάρχει μια ομάδα Ελλήνων που δεν θέλουν να αποκαλείται η χώρα μας Hellas αλλά προτιμούν το Greece. Και υπάρχει και μια άλλη ομάδα Ελλήνων που θέλουν ακριβώς το ανάποδο.

Και οι δύο πλευρές έχουν επιχειρήματα. To Greece λέει η δεύτερη πλευρά είναι υποτιμητικό και βγαίνει από το Γρέκος,, όπως δηλαδή μας φώναζαν οι Τούρκοι κατακτητές κατά την Τουρκοκρατία. Δεν έχουν άδικο. Αλλά το επιχείρημα της άλλης πλευράς είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Δεν θέλω στους ξένους χάρτης χάρτες να αναγράφεται η χώρα μας ως Hellas, λένε, γιατί ακούγεται σαν Hell Ass. Ο κώλος της κόλασης.

Και αναρωτιέμαι, έ και; Δεν απέχουμε και πολύ από αυτό πλέον. Παρόλα αυτά, τους βρίσκω και λίγο υπερβολικούς όμως. Τι να πουν δηλαδή οι κάτοικοι του Hooker (Oklahoma, USA), του Buttzville, Pennsylvania, του Twatt, Scotland και Muff, Ireland, Titty Hill, England, Wetwang, England, Bald Knob, Arkansas, Whiskey Dick Mountain, Washington

Και αν το Hellas του θυμίζει τον Κώλο της Κόλασης, αυτό είναι μόνο στο δικό τους μυαλό. Οι ξένοι δεν το βλέπουν έτσι, εκτός και όταν μας λένε ‘Hellο’ στην ουσία μας λένε να πάμε τον διάολο.