Wednesday 2 March 2011

Κυκλικός αυνανισμός

Από το αγγλικό ρήμα 'to circlejerk', που έχει διπλή έννοια, την κυριολεκτική (κυκλικός σχηματισμός ανθρώπων που αυνανίζουν ο καθένας τον διπλανό του) και την μεταφορική (πομπώδης συζήτηση κατά την οποία τα μέλη της αλληλοσυγχαίρονται, χωρίς να καταλήγουν κάπου).

H πιο σύνηθες χρήση του ρήματος είναι με την μεταφορική σημασία του όρου, ή τουλάχιστον έτσι ελπίζω, και τελευταία συναντάται πολύ συχνά στο facebook.

Κάποιος θα πετάξει μια σκληροπυρηνική και ακραία κοτσάνα, που υπό άλλες συνθήκες οι συνομιλητές του θα τον πήγαιναν για σχοινί και σαπούνι, επειδή στο facebook, τις κοτσάνες του τις βλέπουν μόνο οι φίλοι του (βρήκε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του), και αρχίζει το circlejerking.

Παραθέτω παραδείγματα από το πιο πρόσφατο γεγονός, την δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που τώρα όλοι έχουν άποψη. Έχει φτιαχτεί ένα γκρουπ αφιερωμένο στην μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν (δεν καταλαβαίνω γιατί λένε 'παιδιά' μερικοί). Στο γκρουπ συνήθως οι πιο πολύ γράφουν κάτι κιτς μαντινάδες. Επίσης πολλές φορές παρεκτρέπονται, και μιλάνε για άσχετα πράματα όπως ο παρακάτω.




Μια εικόνα χίλιες λέξεις... Και μια και μιλάμε για εικόνες, δείτε και την επόμενη. Προφανώς η παρακάτω κοπέλα ήταν τόσο θλιμμένη που βγήκε από τα ρούχα της?


Ο Κωνσταντίνος είχε έμπνευση. 34 άτομα έκαναν like, αρκετά μεγάλος αυνανόκυκλος...



Ο Βαγγέλης δεν μπορώ να καταλάβω τί ήθελε να κάνουν ο Λαζόπουλος και ο Κανάκις. Σκετσάκια? Αν δεν έχεις να πεις κάτι, καλίτερα να μην πεις τίποτα. Σε αντίθεση με όλους αυτούς που βλέπω στο facebook.
 Και ένα πιο ουδέτερο circle-jerking. Ο τυπάς παρακάτω, κάνει like τα status updates του. Ναρκισσισμός! Και από ότι γράφει, τυφλώνετε (παρένεργεια του jerking γενικότερα).