Saturday 26 June 2010

Folding@home with Maza

Αν αφήνετε τον ή τους υπολογιστές ανοιχτούς τα βράδια, όπως θα έκανε ένας αληθινός μάζας, τότε δεν βρίσκω τον λόγο να μην κάνετε install το folding@home.

Όπως γράφει το επίσημο site, το Folding@home είναι ένα distributed computing project. Χρήστες από όλο τον κόσμο ενώνουν την υπολογιστική ισχύ των υπολογιστών τους και στην ουσία φτιάχνουν έναν τεράστιο υπερυπολογιστή, με απώτερο σκοπό να βοηθήσουν τους επιστήμονες να καταλάβουν πώς γίνεται το protein folding, και εν τέλει να βρεθούν λύσεις για αρρώστιες όπως καρκίνος, αλζχάιμερ κτλ.

Κάθε χρήστης κατεβάζει αυτόματα ένα 'work unit' και όταν τελειώσει ο υπολογιστής του την επεξεργασία (ή όταν τελειώσει ο επεξεργαστής του τους υπολογισμούς), γίνεται uploading του work unit, λαμβάνει νέο, και παίρνει credits/βαθμούς. Έτσι για να είναι και λίγο συναγωνιστικό το όλο θέμα. Μάλιστα οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ομάδες και να συναγωνιστούν άλλες ομάδες.

Με δάκρυα στα μάτια σας ανακοινώνω λοιπών την ύπαρξη της MAZA Guild.

Πολύ απλά, κατεβάστε το client από εδώ, κάντε το install, βάζετε το username που σας αρέσει και το team number της MAZAS (# 189332 ) αφήστε το να τρέχει στο background και βάλτε το στο startup list σας, για να τρέχει αυτόματα όποτε κάνετε restart τα windows/unix σας.