Friday 15 December 2017

Το Πλάσμα του Βάλτου

Ήταν ένας ψαράς που είχε αποφασίσει να πιάσει την θρυλική πέστροφα της Λίμνης Πλαστήρα. Ζύγιζε πάνω από 5 κιλά!



Πάει στην λίμνη Πλαστήρα, βρίσκει ένα καλό σημείο, βάζει το δόλωμα του στο αγκίστρι του και ρίχνει με το καλάμι. Δεν πέρασε πολύ ώρα και τσίμπησε! Τρελαμένος από την χαρά του, τραβάει την πέστροφα προς την όχθη ύστερα από πολύ κόπο, όμως τελικά, με τρόμο βλέπει ότι δεν είχε πιάσει πέστροφα αλλά το ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ!



Πολύ εκνευρισμένο, το ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ του ρίχνει ένα πούτσο και φεύγει.



Μετά από ένα μήνα, και αφού ξεπέρασε το σοκ ο ψαράς, αποφάσισε να δοκιμάσει πάλι την τύχη του. Ήθελε πολύ να πιάσει την θρυλική πέστροφα της λίμνης Πλαστήρα.



Δυστυχώς όμως και πάλι, αντί για την πέστροφα, πιάνει το ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ. Φανερά εκνευρισμένο και πάλι, ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ του ρίχνει άλλον ένα πούτσο, και φεύγει προς την λίμνη.



Ο Ψαράς είχε πεισμώσει. Την επόμενη βδομάδα πάει πάλι στην λίμνη. Ρίχνει με το καλάμι του, ελπίζοντας να πιάσει την πέστροφα, πιάνει πάλι το ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ το οποίο του ρίχνει πάλι έναν πούτσο.



Την επόμενη μέρα το ίδιο. Και την επόμενη. Και την επόμενη. Ο ψαράς όμως είναι αποφασισμένος. Μπορεί να πονάει ο κώλος του, αλλά την πέστροφα θα την πιάσει. Ρίχνει πάλι με το καλάμι του. Τσιμπάει. Με δυσκολία τραβάει προς τα έξω την πέστροφα, αλλά δεν είναι πέστροφα, είναι το …




ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ!!!





…το οποίο λέει στο ψαρά με υποψιασμένο ύφος:









(ήταν μια παραλλαγή και εικονογράφηση του "Ο Κυνηγός και η άσπρη Πολική Αρκούδα".