Sunday 8 May 2016

Geeks and Goths

Όπως σε όλες τις geek παρέες, έτσι και στην δικιά μου υπήρχε πάντα κάποιος που όταν παιζαμε rpg, πρόφερε το weapon ως γουέαπον και τον κοροιδευαμε. Πίσω από την πλάτη του γιατί συνήθως ήταν και ο dungeon master. Και πολλές φορές το session έκανε μεγάλες παύσεις για να επιχειρηματολογήσουμε όχι για το αν το rust monster καταστρέφει τα μαγικά σπαθιά αλλά για το αν το melee προφερετε ως μελή, μηλή ή μέλε. Αντίστοιχο πρόβλημα είχε δημιουργήσει και το ξορκι magic missile. Ήταν μίσιλ ή μισάηλ; Ξέραμε για να κάνει unsheathe ο πολεμιστής το σπαθί του έχανε ένα γύρω, αλλά πως έλεγες το unsheathe στα Ελληνικά. Πιο μεγάλη
 ήταν  η χαρά μας όταν ο μάγος τελικά αναφώνησε "ΞΕΘΗΚΑΡΩΝΩ!", παρά όταν σκοτώσαμε τον νεκρομάντη.

Διηγούμουν αυτά τα προβλήματα που ειχαμε μικροί σε ένα φίλο και μου απάντησε με παράπονο, "Τί να πούμε κι εμείς οι γκοθάδες που ακόμα δεν ξέρουμε πως προφέρονται οι Depeche Mode..."



(Η αλήθεια είναι, μου εκμυστηρεύτηκε αργότερα, ότι είχε ακούσει σε συνέντευξη τον Γκαχάν να λέει "Depeche Mode" με προφορά τελειως διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιούσε τόσα χρόνια ο ίδιος που προτίμησε να το ξεχάσει και να συνεχίσει να προσποιείται άγνοια).