Wednesday 16 January 2013

foufoutos (also known as - Δρ. Π.Ούτσος)



Αυτές τις μέρες τα μέλη του ιατρικού συλλόγου είναι οργισμένα γιατί στην πρώτη μέρα της λειτουργίας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εμφανίστηκε το όνομα ‘foufoutos’.

Στις οδηγίες προς τους γιατρούς είχε ξεχαστεί, προφανώς, το δοκιμαστικό όνομα ‘foufoutos’ στα παραδείγματα. 

Σε επιστολή προς την ΗΔΙΚΑ αναφέρεται ότι "οι ιατροί έχουν ανεχτεί τα τεράστια τεχνικά προβλήματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί στα συστήματα τόσο του e-syntagografisis, όσο και του e-diagnosis , ενώ σήμερα όπως ορθώς είχαμε προβλέψει και σας είχαμε γνωστοποιήσει, έχει καταρρεύσει το σύστημα e-perscription, τα οποία τους έχουν προξενήσει ανεπανόρθωτη υλική και ηθική ζημία και παρά ταύτα στις οδηγίες σας παρουσιάζεται τον Έλληνα ιατρό ως ΦΟΥΦΟΥΤΟ.

To themazablog πιστεύει ότι οι γιατροί θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που απλά τους είπαν ‘foufoutous’, θα μπορούσε να είναι χειρότερα…

Αρχές του 2000, φίλος προγραμματιστής είχε ασχοληθεί με την εγκατάσταση SAP σε μεγάλο νοσοκομείο. Όσο έκαναν δοκιμές ενώ το πρόγραμμα ήταν offline είχαν φτιάξει μερικούς ‘ψεύτικους’ ασθενείς για να δουν πως θα καταγραφούν στο ηλεκτρονικό βιβλίο εσόδου/εξόδου ασθενών, πως θα καταχωρηθούν τα φάρμακα και για να γίνουν άλλες παρόμοιες δοκιμές.

Φανταστείτε την έκπληξη του Διοικητικού Συμβουλίου όταν στην πρώτη επίσημη παρουσίαση, και όταν επιλέχτηκαν τυχαίοι ‘ψεύτικοι’ ασθενείς, στα ονόματα υπήρχε ο κ. Τονπαίρνογλου και ο κ. Τονδίνογλου.

Ίσως ήταν Μικρασιάτες.