Wednesday, 21 November 2012

Father's day







Ελληνικό δαιμόνιο

Τι είναι το Aether Guilds? Δεν έχω ιδέα...

Οι ίδιοι λένε τα παρακάτω από την σελίδα τους στο facebook:

About

Massive Multiplayer Community Driven Role Playing and Strategy Game
Description
Το AetherGuilds είναι ένα ελληνικό διαδραστικό παιχνίδι με έντονα στοιχεία τόσο από παιχνίδια ρόλων όσο και στρατηγικής. Συνδιάζοντας τόσο στοιχεία παιχνιδιού Browser Game όσο, Tabletop Role Playing Game και Augmented Reality Game δίνει μια νέα προοπτική διασκέδασης.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι τα παραπάνω πολύ απλά είναι ένα παιχνίδι που μπορούν να παίξουν είτε όπως άλλα παιχνίδια υπολογισ
τή μέσα απο μία σελίδα στο Internet όπως για παράδειγμα τα παιχνίδια στο facebook είτε θεατρικά και αφηγιματικά με τον ίδιο τον ευατό σας να πράτει και να παίρνει τις αποφάσεις σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Είναι ένας διαφορετικός, εναλακτικ΄ςο τρόπος διασκέδασεις που πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις!

Το παιχνίδι ολοκλήρωσε τον κύκλο του σε closed beta και στις 1η Νοεμβρίου ξεκινάει η open beta και ο κύκλος αυτός θα διαρκέσει 2 χρόνια.


Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του AetherGuilds είναι η διαμάχη των 6 Guilds και των ιδεολογιών αυτών, όπως και η διαδραστικότητα των παικτών μέσα σε αυτά.

(σημ.συντ: τα ορθογραφικά λάθη δεν είναι δικά μου. Η έμφαση είναι δική μου όμως)



Τυχαία βρήκα το παρακάτω χάρτη. Εμφανίστηκε στο timeline μου, στο facebook. Μου έκανε εντύπωση η ποιότητα του. Μπράβο, λέω. Επιτέλους οι Έλληνες κάνουν και αυτοί καλή δουλειά στο RPG Mapping. Καλύτερα να δάγκωνα την γλώσσα μου. Με λίγο google-fu ανακάλυψα ότι ο χάρτης αυτής της ΄φανταστικής πόλης' δεν είναι πρωτότυπη ελληνική δημιουργία αλλά copy-paste με λίγο editing.



Προσπάθησα να μπω στο site τους, αλλά δεν μου επιτρέπεται η πρόσβαση επειδή έχω το greasemonkey plugin. Είχα δύο επιλογές, η να κάνω uninstall το plugin ή να προσπεράσω αυτό το μεγαλεπήβολο ελληνικό εγχείρημα. Μαντέψτε τι επέλεξα

Friday, 9 November 2012

Το παιχνίδι των ιπτάμενων ψωλιών

"...[Σ]το παιχνίδι τον Ιπτάμενων Ψωλιών, ή νικάς ή την τρως"
                                                   -Σέρσεϊ Λαννιστερ





Dramatis Personae

-κα. Σούλα: Κάνει καταχωρίσεις στην λογιστική. Σε ένα χρόνο έχει δικαίωμα να βγει σε σύνταξη.

-κος Θανάσης: Υπεύθυνος λογιστηρίου και προϊστάμενος όλων εκεί μέσα. Η κα Σούλα έχει αβάσιμες υποψίες ότι ο κ.Θανάσης, δεν γουστάρει τον Γιωργάκη και τον κατηγορεί χωρίς λόγο. Ο κος Θανάσης είναι υπέρ του Μνημονίου. Άσχετο, αλλά έπρεπε να το πω

-Γιωργάκης: Προστατευόμενος της κα. Σούλας που άλλαξε θέση πρόσφατα και στον οποίο η κ.Σούλα έτρεφε ιδιαίτερη συμπάθεια. Η κα. Σούλα προσπαθεί να προστατεύει τον Γιωργάκη από της ιπτάμενες ψολιές που κυκλοφορούν στο γραφείο σαν να ήταν ο ίδιος της ο γιος.

-Πλούταρχος: Έχει πάρει τη παλιά θέση του Γιωργάκη. Η κυρία Σούλα δεν τον πολυγουστάρει γιατί ‘σηκώνει κεφάλι’. Υπάρχει κόντρα. Ο Πλούταρχος συμπαθεί τον Γιωργάκη γιατί και οι δύο διαβάζουν κόμιξ και είναι gamers και δεν ασχολούνται με ποδόσφαιρο.



Με το που μπαίνει στο γραφείο πρωί-πρωί ο Πλούταρχος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια τερατώδη Ιπτάμενη Ψωλιά. Την είχε στρέψει εναντίων του η κυρία Σούλα. Του την είχε στημένη. Η κυρία Σούλα, με σοβαρό ύφος , σχεδόν πένθιμο, του λέει να μην κάτσει στο γραφείο του, αλλά να έρθει να δει ένα έγγραφο που της είχε αφήσει από χτες στο γραφείο γιατί «…έγινε πάλι ένα τραγικό λάθος». Χωρίς να έχει προλάβει να κάνει ακόμα τον καφέ του, ο Πλούταρχος κατευθύνεται προς το γραφείο της. Η κυρία Σούλα, με δασκαλίστικο ύφος αρχίζει να του κάνει παρατηρήσεις για το έγγραφο που άφησε στο γραφείο της, του οποίου η ημερομηνία ήταν του περασμένου μήνα. Ήταν δηλαδή ένα εκπρόθεσμο έγγραφο. Τέτοια έγγραφα είναι χειρότερα και από τοξικά απόβλητα. Κανείς δεν θέλει να έχει συναναστροφές με αυτά, γιατί έλκουν σμήνη Ιπτάμενων Ψολιών. Το έγγραφο αυτό θα ήταν ακίνδυνο αν εμφανιζόταν 30 μέρες νωρίτερα, αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Η κυρία Σούλα είχε βρει άλλη μια ευκαιρία για να αποδείξει σε όλο το γραφείο πόσο καλύτερος ήταν ο προκάτοχος του Πλούταρχο, ο Γιωργάκης, το χρυσό παιδί. Και ότι ο Πλούταρχος προφανώς είναι αναρχικός, γιατί τον ακολουθεί το χάος (και οι Ιπτάμενες Ψωλιές).

Ο Πλούταρχος το κοιτάει καλά και της λέει με πένθιμο ύφος ότι δυστυχώς τα γράμματα δεν είναι δικά του. Για την ακρίβεια τα γράμματα είναι, του Γιωργάκη του προστατευόμενου της.

Αν δεν καταλάβατε τι έγινε, επιτρέψτε μου να γίνω πιο περιγραφικός. Ο Πλούταρχος εμφάνισε από το πουθενά την μαγική του ρακέτα και απέκρουσε την Ιπτάμενη Ψωλιά, καρφώνοντας την στην μαύρη καρδιά της κυρίας Σούλας. Η κυρία Σούλα ένιωθε το φαρμάκι της ψωλιάς* να διαχέεται σε όλο της το σώμα. Είχε παγιδευτεί στην ίδια της την παγίδα. Δεν μπορούσε τώρα να πει ότι το όλο συμβάν με το έγγραφο ήταν ασήμαντο. Αντί αυτού ζητάει να υπογραφεί το έγγραφο τουλάχιστον από κάποιον, εννοώντας τον Γιωργάκη ή τον Πλούταρχο, τους δύο εμπλεκόμενους, για να μην καταχωρηθεί ή ίδια για αμέλια όταν γίνει μετά κάποιος έλεγχος. Δεν είχε καταλάβει όμως ότι είχε γίνει κομπάρσος στο θεατρικό έργο που είχε σκαρφιστεί. Τώρα πια μπορούσε μόνο να παρατηρεί τις εξελίξεις, αντί να τις ορίζει.

Ο Πλούταρχος της λέει ότι όταν γίνει έλεγχος, αυτή θα έχει πάρει σύνταξη ούτως ή άλλως και στην συνέχεια δίνει το έγγραφο στον υπεύθυνο λογιστηρίου για να βγάλει την άκρη. Τότε μόνο η κυρία Σούλα κατάλαβε το βάθος του λάκκου στον οποίο είχε πέσει. Η μαύρη και φαρμακωμένη καρδία της σταμάτησε να χτυπάει.

Ο υπεύθυνος λογιστηρίου αρχικά έκραξε τον Γιωργάκη, τον προστατευόμενο της κυρίας Σούλας, που δεν ενέργησε εγκαίρως και στην συνέχεια έκραξε και την κυρία Σούλα ρωτώντας την ειρωνικά αν προτιμάει να υπογράψει ο ίδιος το έγγραφο με την ένδειξη ‘εκπρόθεσμη καταχώρηση’, ή αν είναι καλύτερα να περιμένουν τον φορολογικό έλεγχο να το βρει αυτός.


*Από εκεί προέρχεται η έκφραση ‘φαρμακοψώλης’.

Θεωρίες Συνωμοσίας: Βροχή και πορείες

Σήμερα ο συνωμοσιολόγος μας εξηγούσε για την χτεσινή βροχή στην πορεία. Όπως μας είπε, δεν ήταν τυχαίο οτί έβρεξε την συγκεκριμένη μέρα, ενώ μέχρι τώρα δεν είχε βρέξει καθόλου. 

"Αφού από την Παρασκευή ώς την Δευτέρα ψέκαζαν! Δεν τα είδατε τα αεροπλάνα. Βομβάρδιζαν τα σύννεφα. Σε αυτό που ψέκαζαν μέσα είχαν και το αλουμίνιο, και με το αλουμίνιο ελέγχουν το καιρό. Με το σύστημα Χάρπερ. Κάπως έτσι το λένε...", μας είπε με ένα matter-of-fact ύφος ενώ ταυτόχρονα έκανε της καταχωρήσεις του στην λογιστική. Για αυτόν ήταν σαν να έλεγε κάτι απολύτως φυσιολογικό, όπως ότι είχε κίνηση σήμερα, ή ότι χτες έπεζε ο Ολυμπιακός.

Thursday, 8 November 2012

Πρέπει να έχετε πάντα έτοιμη μια απάντηση για όλα

Το αφεντικό μου πάντα έχει μια απάντηση για όλα.

"Γιατί δεν θυμάσαι τα εσωτερικά τηλέφωνα της εταιρείας; Τόσα χρόνια είσαι εδώ! Γιάννης 124, Βασίλης 143, Κώστας 156, Γιάννης ο μικρός 121. Εγώ πως τα θυμάμαι;" Ρώτησε ο Οικονομικός Διευθυντής. Η ερώτηση προέκυψε όταν ο Οικονομικός παρατήρησε ότι ο υπεύθυνος λογιστηρίου δεν θυμόταν κάποια εσωτερικά τηλέφωνα. Πάντα τον εκνευρίζει όταν δεν θυμόμαστε νούμερα γενικότερα.

"Κύριε Ντερπόπουλε, τι να σας πω. Έχει γεμίσει ο εγκέφαλος. Είναι όπως ο σκληρός δίσκος. Δεν χωράει άλλα...", είπε ο υπεύθυνος λογιστηρίου που έχει και μια κάποια ηλικία. Η απάντηση όμως δεν ικανοποίησε τον Οικονομικό Διευθυντή. Το αντίθετο θα έλεγα...

"ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟΤΕ!", φώναξε.

Wednesday, 7 November 2012

Θεωρίες Συνωμοσίας: ναρκωτικό για κανίβαλους, χλορίνη και ψέκασμα



Θα τρυπήσω τα αυτιά μου.


"Έχετε βγει καθόλου έξω τις τελευταίες δύο μέρες; Δεν σας μυρίζει παντού χλωρίνη;"
"Ναι ρε Μανώλη, αφού μας ψεκάζουν."

Αν μετά από αυτό το διάλογο, οι συνάδελφοι σας αντί να γελάσουν, γνέψουν συγκαταβατικά, τότε μάλλον είστε στο γραφείο μου. Πέρα από τους ψεκασμούς (είναι το αγαπημένο τους θέμα), στο γραφείο πρόσφατα συζήταγαν για το 'νέο' ναρκωτικό που σε κάνει κανίβαλο και τρως ανθρώπους. Αφού το είπαν και οι ειδήσεις. Είχε γίνει και στην Αμερική!

 Για να καταλάβετε πάρτε έναν πιο φρέσκο διάλογο. Έγινε το πρωί!


«Ακούσατε τι λένε? Ότι οι πλούσιοι μαζεύουν όλα τα λεφτά του κόσμου, γιατί σχεδιάζουν μείωση πληθυσμού»

«Ναι, αλλά πόση μείωση?». Τρόμαξα με την ευκολία που αποδέχτηκε την παραπάνω πρόταση ως ΛΟΓΙΚΗ και ΑΛΗΘΙΝΗ. Αυτό που την ενδιέφερε δεν ήταν η πηγή της πληροφορίας, όχι. Ήθελε να μάθει μόνο πόσο θα μειωθεί ο πληθυσμός. Σε τι ποσοστό.

«Οι πλούσιοι θέλουν να πάρουν όλο τον πλούτο, όλη την δύναμη, γι’ αυτό σχεδιάζουν την μείωση»

«Μπορεί όμως να φαγωθούν και μεταξύ τους! Αλλά τώρα με το ιντερνετ δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, τι είναι αλήθεια, τι ψέματα και τι είναι πλάκα!» (Βασικά φοβάμαι ότι για την περίπτωση της το ίδιο θα μπερδεύεται όταν βάζει να δει τηλεόραση και παίζει ταινίες)

«Δεν μπορεί να μας θρέψει όλους ο πλανήτης. Θα μειώσουν, αν όχι το ½ το 1/3 του πληθυσμού»

«Πως θα γίνει η μείωση δεν μας λένε όμως.» Πάνω από όλα, ότι είναι να γίνει, να γίνει πολιτισμένα.

«Όχι, δεν λένε! Ίσως έχει ξεκινήσει ήδη με το ψέκασμα» (το ψέκασμα των αεροπλάνων - chemtrails - είναι η αγαπημένη του θεωρία. Μας την αναλύει μια φορά το δίμηνο), «και τα εμβόλια του ιού των χοίρων λένε ότι είναι ιοί που περιμένουν να εκδηλωθούν για να μας ξεκάνουν ο πλούσιοι»

Εδώ κρατήθηκα και δεν χώθηκα στην συζήτηση λέγοντας ότι θα ήταν πιο εύκολο αντί να κάνουν εμβόλια με θανατηφόρους ιούς σε όλο τον κόσμο, θα ήταν πιο εύκολο να κάνουν εμβόλια αντιβίωσης μόνο για τους λίγους εκλεκτούς και να μας ψεκάσουν όλους. Αφού ψεκάζουν ούτως ή άλλως. Κάτι τέτοιο θα άνοιγε άλλες προοπτικές συζητήσεις, ακόμα πιο τρομακτικές.

«Και ας πούμε ότι γίνει η μείωση του 50% του πληθυσμού. Που θα τους θάψουν όλους αυτούς;».

Ήθελα να ουρλιάξω «ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙΙΙΙΙ!», και αμέσως μετά να τρύπαγα τα αυτιά μου με 2 στυλό bic (είναι τα πιο φτηνά και έχουμε μόνο τέτοια στο γραφείο). Αλλά δεν το έκανα. Γιατί πρώτον, πολύ φοβάμαι ότι θα με πίστευαν, και δεύτερον, θα είχαν αποδείξεις ότι η μείωση του πληθυσμού ξεκίνησε από εμένα.