Tuesday 10 August 2010

Είναι αστείο γιατί είναι αλήθεια: George R.R. Martin

Πολύ ίσως να μην ξέρετε τον Γιώργο, αλλά πιστέψτε με. Είναι ο καλύτερος συγγραφέας έβερ, ακόμα καλύτερος και από τον Τόλκιν. Πρώτα από όλα ο Γιώργος ζει ακόμα (το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιούσα μικρός και όταν έκανα σύγκριση των εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα με τα εκπαιδευτήρια Πλάτωνα). Δεύτερον, τα βιβλία του σπάνε όλα τα κλισέ της heroic fantasy λογοτεχνίας. Και είναι πολύ βίαια.


Δεν έχω παρά να σας προτείνω την Fantasy σειρά, 'A Song of Ice and Fire', αλλά οι περισσότεροι θα την έχετε ήδη διαβάσει, αλλιώς δεν σας θέλω για αναγνώστες του μπλογκ. Να πάτε αλλού. Η σειρά είναι όοσαμ (awesome) επειδή πρώτα από όλα οι ήρωες πεθαίνουν σαν μύγες. Αυτός που νόμιζα ότι ήταν πρωταγωνιστής πέθανε στα μισά του πρώτου βιβλίου. Φυσικά όταν το διάβαζα ήμουν σίγουρος ότι θα επανεμφανιστεί αργότερα. Φυσικά έκανα λάθος. Τα βιβλία έχουν πολύ βια και σεξ. Και αιμομιξία. Για τις γυναίκες ηρωίδες της σειράς πέρα από τον θάνατο, υπάρχει και ο κίνδυνος του βιασμού. Τώρα που το σκέφτομαι το ίδιο ισχύει και για τους ανδρικούς χαρακτήρες.

Το άσχημο είναι ότι η σειρά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, και ο συγγραφέας κολοβαράει. Είναι και μεγάλης ηλικίας και οι οπαδοί φοβούνται μην την πάθουν όπως την έπαθαν οι οπαδοί του Robert Jordan, που λόγω θανάτου άφησε την σειρά Wheel of Time, στην μέση. Για αυτό του στέλνουν mail συνέχεια να σταματήσει να γραφεί βλακείες στο blog του για το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, και να στρώσει κώλο να τελείωσει κανένα κεφάλαιο.

Τα σχόλια αυτά, τα διάβασε ο συγγραφέας Neil Gaiman (Sandman) και έγραψε ένα ωραίο πόστ όπου με λίγα λόγια έλεγε στους αναγνώστες του Μάρτιν, ότι 'George Martin is not your bitch'. (link reference)

Τα έγραψε τόσο καλά ο Gaiman, που σχεδόν να με πείσει. Μάλιστα κάποιος άλλος αποφάσισε να μελοποιήσει το blog post του Gaiman. Ωραίο τραγουδάκι.



George R.R. Martin is Not Your Bitch

by John Anealio


I got an e-mail from a reader

who said he loved an author

who wrote epic fantasy


He asked me if I thought the writer

should feel like he's required

to finish up the series


and this is what I said:


George R.R. Martin is not your bitch

no matter how much you gripe

George R.R. Martin is not your bitch

so you might as well go get a life


I said: If you think the books are entertaining

it's best to stop complaining

writers just aren't machines


George Martin never signed a contract

to just work on that project

so find something else to read


Have you tried Fevre Dream?


Chorus