Tuesday 20 October 2020

Host (2020)

 

undefined

Ταινία γυρισμένη κατά την διάρκεια καραντίνας για τον covid19. Οι 4-5 χαρακτήρες από τα σπίτια τους και με την βοήθεια του zoom κάνουν τηλε-επίκληση πνεύματος και τελικά το πετυχαίνουν με δυσάρεστες συνέπειες. Την ταινία την παρακολουθούμε μέσα απο μια οθόνη σε πραγματικό χρόνο. Το σκηνοθετικό εύρημα δεν ειναι κάτι καινούργιο, έχει ξαναγίνει με την σειρά Unfriended και Searching και μάλλον είναι η εξέλιξη του found footage genre. Ούτε το found footage genre με ξετρέλαινε, ούτε τούτη (που λέει και ο Φραγκούλης) εδώ η εξέλιξη του.

Περιέχει μια-δυο σκηνές κάπως creepy, άλλα τις έχουμε ξαναδεί στο Paranormal. Κάποια σημεία δεν βγάζουν και νόημα, όπως γιατί 'στοιχειωθηκε' το άτομο που μπήκε πολύ αργότερα στην "συνομιλία".

Ευτυχώς η ταινία ήταν μόνο 58 λεπτά. Απορώ γιατί έχει πάρει τόσες καλές κριτικές σε διάφορα sites. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι δεν κυκλοφορεί και τίποτα άλλο αυτήν την περίοδο και ο κόσμος ήθελε κάτι να δει. Ή, ακόμα χειρότερα, αυτές είναι οι ταινίες που βλέπουν οι πιτσιρικάδες και θα τις φάμε στην μάπα στο μέλλον, εμείς που έχουμε καλύτερο γούστο.