Wednesday 6 August 2014

Καπάκι τουαλέτας

Φίλος gamer και γνωστός Ζεν Πρεμιέ τον τελευταίο καιρό έχει αναρτήσει στον ιστότοπο του μια σειρά άρθρων με tips για τους άνδρες σε σχέση με την συμπεριφορά τους στο ωραίο φύλο. Για εμάς τους gamers και κομπιουτεράκιδες είναι κάτι σαν τα hints and tips που είχε το Pixel. Cheats δηλαδή για να έχεις άπειρα κανονάκια. Καταλαβαίνετε που το πάω ε;



Ένα από τα tips που με προβλημάτισαν ιδιαιτέρως αφορούσε το καπάκι της τουαλέτας και αν πρέπει να το αφήνουμε όρθιο ή κατεβασμένο. Η επίσημη συμβουλή του αρθρογράφου ήταν ένα απρόσμενο plot twist που ταρακούνησε όλους τους αναγνώστες του. “ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ” μας είπε και παρέθεσε τα λόγια κάποιου αντιπροσώπου του ωραίου φύλου που ήταν: “Unless we’re blind or have no night-light in the bathroom, the whole toilet-seat thing is exaggerated and meant to control you."

Τόσο καιρό δηλαδή το έκανα λάθος.

Αρχικά ήμουν υποστηρικτής της άποψης να αφήνεις το καπάκι σηκωμένο. Οι λόγοι ήταν πολλοί. Αρχικά είναι μια ωραία σεξουαλική αλληγορία που πολλές θα την δουν, λίγες θα την καταλάβουν. Δεύτερον, είναι πιο πιθανό να ξαναπάω ο άνδρας να κατουρήσω παρά μια γυναίκα (ειδικά όταν είναι μπακούρι), οπότε γλυτώνει από το ανέβασε/κατέβασε.

Μετά έγινα υποστηρικτής της άποψης να κλείνεις το καπάκι γιατί άκουσα ότι τα μικρόβια (γνωστά και ως κολοβακτηρίδια) έχουν την τάση να πηδάνε από την λεκάνη και να πηγαίνουν σε άλλα σημεία του μπάνιου όπως για παράδειγμα στην οδοντόβουρτσα.

Στο τέλος όμως μπερδεύτηκα με τις αντικρουόμενες συμβουλές που διάβασα και από τα μαθήματα ζωής που είχα και αποφάσισα να πάω κατευθείαν στην πηγή και (χαχα, όχι να πιώ νερό όπως γράφουν μερικοί αναγνώστες στα σχόλια) να ρωτήσω απευθείας μερικές κοπέλες. Αλλά δυστυχώς το εγχείρημα στέφθηκε με αποτυχία γιατί οι περισσότερες, στην ερώτηση μου ‘αν προτιμούν το καπάκι πάνω ή κάτω’, μου απάντησαν ‘Βγες έξω από τις γυναικείες τουαλέτες παλιοανώμαλε!’.

Πάντως, αν θέλετε την συμβουλή του Μάζαμπλογκ, τότε να σας πούμε ότι δεν πρέπει να στύβετε και πολύ το μυαλό σας. Προτιμήστε να κατουράτε (στα κρυφά) στην μπανιέρα. Βέβαια και εκεί υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, όπως ότι πρέπει να θυμάστε να βγάζετε τα παιδιά πρώτα, αν είστε γονείς.  

Αλλά τελικά δεν έχει τόσο σημασία αν αφήνεις το καπάκι σηκωμένο ή κατεβασμένο, όσο το να το σηκώσεις πριν κατουρήσεις και να είσαι όσο πιο πολύ εύστοχος μπορείς κατά την διάρκεια της διούρησης. Οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά.