Friday 9 July 2010

Χειρότερο τέλος και από τον θάνατο.

Διάβαζα στο στα inernets σχετικά με τον Lovecraft, και ξέρετε πως είναι τώρα τα internets. Για άλλο ξεκινάς και σε άλλο καταλήγεις. Από τον Lovecraft, πήγα στα rpgs (αφηγηματικά παιγνίδια), από εκεί διάβασα για μια θρυλική ιστοριά με όπλο έναν ασημένιο δονητή και από εκεί κατέληξα στον θάνατο του Ραμόν Νοβάρο, που εντελώς συμπτωματικά δεν διαφέρει πολύ από τον θάνατο του Σεργιανόπουλο.

Για όσους δεν γνωρίζουν και βαριούνται να πάνε στο wikipedia, ο Νοβάρο (February 6, 1899 - October 30, 1968). Ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τον ρόλο του το 1925 στο Ben Hur.


Ο Νοβάρο δολοφονήθηκε από δύο αδέρφια τα οποία είχε προσλάβει για σεξ. Σύμφωνα με την κατάθεση, τα αδέρφια νόμιζαν ότι είχε κρυμμένο στο σπίτι ένα μεγάλο ποσό χρημάτων. Τον βασάνισας για αρκετές ώρες μέχρι να τους πει που ήταν κρυμενά τα ανύπαρκτα χρήματα και στο τέλος πέθανε από ασφυξία, πνιγμένος από το αίμα του.

Όλα αυτά σύμφωνα με το wikipedia. Αυτό που δεν λέει το wikipedia όμως είναι το παρακάτω. O Νόβαρο έπαθε ασφυξία γιατί του είχαν χώσει επανηλλημένα έναν μαύρο μολύβδινο Art-Decco δονητή στο στόμα, τον οποίο του είχε κάνει δώρο ο Ρούντολφ Βαλεντίνο 45 χρόνια πριν. Death-by-Dildo.

Ο θάνατος του Ρομάνο ήταν πηγή έμπνευσης για τον Μπουκόφσκι και το βιβλίο του The Murder of Ramon Vasquez
(Για να αποκτήσω χιτς, κατέληξα στο sensationalism reporting).

Top ten gruesome celebrity deaths.