Thursday 2 February 2012

Τα παιδιά. Τότε και σήμερα.

Συνέχεια ακούω από γνωστούς μου παράπονα για τα σημερινά παιδιά. Άκουσα και ένα άθλιο τραγούδι από τους Μαύρη Μαγιονέζα (συνάπτεται παρακάτω) και το ποτήρι ξεχείλισε. Άκουσα δηλαδή κάποιον να λέει: "Τα παιδιά δεν παίζουν πια κρυφτό και μήλα, είναι όλοι μέρα στο facebook και στο WoW".

Μα τι μαλακίες λέτε? Λες και η δικιά μας γενιά ήταν διαφορετική. Συγκεκριμένα αυτός που το είπε, τον θυμάμαι το '86 που έλιωνε στο Arkanoid!!! Και να ήταν ο μόνος? Όλοι μου οι γνωστοί, αν δεν έλιωναν  όλοι μέρα μπροστά στον Amstrad ή στο Commoder ή θα έλιωναν στον Spectrum (αυτόν με τα κουμπιά από γομολάστιχα). Αφού στο σχολικό όλοι παραμιλάγαμε με το Master of Kung-Fu, Matchday, και Bubble-Bobble. Όχι όλοι, γιατί μερικοί είχαν τα Game&Watch της Nintendo (πριν βγει το Gameboy) και δεν έβγαζαν μιλιά. Ούτε μας έδιναν να παίξουμε, τα πουστράκια... Παρόλα αυτά, μια χαρά βγήκαμε. Και την Ελλάδα δεν την χρεοκοπήσαμε εμείς, η γενιά του 80, αλλά οι γονείς μας. Αυτοί ήταν που δεν μεγάλωσαν με computer games και τα έκαναν σκατά.

Ορίστε το τραγούδι που ανέφερα προηγουμένως. Σας προκαλώ να μου πείτε ότι ακούγοντας τους στοίχους, το έντερο σας δεν προσπαθεί να πνίξει τον εγκέφαλο σας για να τελειώσει το μαρτύριο μια ώρα αρχύτερα. Ο τραγουδιστής απλά απαγγέλει τους στοίχους. Και δεν έχω ακούσει πιο εκνευριστική φωνή.