Friday 23 January 2015

Εκτυπωτές



Πάλι κατάφεραν οι συνάδελφοι να κάνουν τον εκτυπωτή να κολλήσει. Μου πήρε μισή ώρα να καθαρίσω τα χαρτιά από το feeder του, να κάνω 2-3 restart του υπολογιστή για να καθαρίσει το print pool και τελικά να τυπώσω τα χαρτιά που ήθελα. Κατά καιρούς τους έχω εξηγήσει τις ιδιαιτερότητες που έχουν αυτά τα περιφερειακά των υπολογιστών, οι εκτυπωτές, αλλά προφανώς με είχαν συνδέσει στην πίσω θύρα τους όταν τους τα έλεγα.

Αφού ήδη είχα σπαταλήσει τριάντα λεπτά από τον χρόνο μου για να επαναφέρω τον εκτυπωτή σε κατάσταση λειτουργία, σκέφτηκα ότι είναι σκόπιμο να τους μαζέψω όλους στην κουζίνα, να δαπανήσω άλλα δέκα λεπτά (και ας βιαζόμουν γιατί είχα πολύ δουλεία), και να τους εξηγήσω μια τελευταία φορά, σε όλους μαζί, πως πρέπει να φέρονται στους υπολογιστές. Ίσως στο μέλλον, το μίνι σεμινάριο,  να με γλίτωνε από παρόμοια τρεχάματα Με λίγα λόγια αυτά που τους είπα, ήταν τα εξής:

«Το μυστικό για να μην κολλάει ο εκτυπωτής είναι όταν βάζετε χαρτί στο tray, να βγάζετε ότι λίγο χαρτί έχει, να το ενώνετε με το χαρτί που θα βάλετε, και όλα τα χαρτιά μαζί να τα βάλετε μέσα πάλι. Αν βάλετε τα χαρτιά πάνω στα προηγούμενα που είχαν μείνει θα κολλήσει! Και γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί αν τα βάλετε κατευθείαν από πάνω, χωρίς να κάνετε την επιπλέον διαδικασία, τότε ο εκτυπωτής θα καταλάβει. Θα καταλάβει ότι βιάζεστε. Και δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε τον εκτυπωτή να καταλάβει ότι βιάζεστε»