Friday 30 May 2014

Κέρασμα Πορτοκαλάδας



Η ηλικιωμένη συνάδελφος πείραζε τσαχπίνογαργαλιάρικα τον κλητήρα του γραφείου μας. Σήμερα, δεν κατάλαβα πως το πήγε εκεί η κουβέντα, αλλά του έκανε ναζάκια για τον γιό του (ετών 2).

«Αχχ, να δω τον γιόκα σου όταν μεγαλώσει που θα σου ζητάει λεφτά για να κεράσει το κορίτσι…», του είπε.

Ήταν πολύ πρωί ακόμα και ο κλητήρας ήταν αγουροξυπνημένος. Δεν έδωσε πολύ σημασία γιατί ήταν απασχολημένος με κάποιο άλλο θέμα. Λίγο αργότερα, και ενώ είχε βγει έξω από το γραφείο η ηλικιωμένη συνάδελφος μας λέει:

«Ρε παιδιά τι μου έλεγε ότι θα κερνάει πορτοκαλάδα ο μικρός»

«Ε, όταν μεγαλώσει. Θα κερνάει τα κοριτσάκια εννοούσε»

Το σκέφτεται λίγο και τελικά αποφασίζει: «Όχι… μόνο μπούτσο θα κερνάει!»

Monday 5 May 2014

Φρέντο Καπουτσίνο, Africa blend



«Είστε έτοιμος να παραγγείλετε;», ρώτησε η γκαρσόνα.

Είχα βγει για να πιω ένα Φρέντο Καπουτσίνο. Στο κατάλογο είδα ότι είχαν 3 ειδών καφέδες. Φρέντο Καπουτσίνο Africa Blend που ήταν ο φθηνότερος, Earth Blend που ήταν λίγο πιο ακριβός και American Blend που ήταν ο ακριβότερος από τους τρεις.

Φυσικά και ήθελα να πιω τον Africa Blend. Τον φθηνότερο. Δεν είμαι φανατικός λάτρης του καφέ και στο κάτω-κάτω όλοι οι καφέδες ίδια γεύση έχουν για εμένα. Αλλά πώς να το ζητούσα. Δεν ήθελα να γίνω ρόμπα. Ήμουν και με παρέα. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ζητάω απλά ένα Φρέντο Καπουτσίνο και αφήνομαι στο έλεος της σερβιτόρας. Μπορεί να μου φέρει τον πιο φθηνό, αλλά μπορεί να μου φέρει και τον πιο ακριβό. Αυτή την φορά όμως ήμουν αποφασισμένος να το παίξω έξυπνα. Να τους τη βγω στο έτσι. ΚΑΙ θα έπαιρνα τον φθηνό καφέ χωρίς να φανώ τσίπης ΚΑΙ θα πρόβαλα την αύρα του ‘Εκλεκτικού αλλά και Περπατημένου Άνδρα’ στην παρέα μου. Και όταν λέω παρέα, δεν εννοώ το αφηρημένο όχλο αρσενικών φίλων μου, αλλά εννοώ ένα μόνο άτομο θηλυκού γένους. Καταλαβαίνετε τώρα τι διακυβευόταν.

«Ναι δεσποινίς. Θα ήθελα ένα Φρέντο Καπουτσίνο. Αλλά προσέξτε... (δραματική παύση) θέλω να είναι Africa Blend, παρακαλώ!».