Tuesday 28 August 2012

Ημερολόγιο. Θα μπορούσε να είναι αληθινή ιστορία



Από το ημερολόγιο της:

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα ο άνδρας μου συμπεριφερόταν περίεργα. Είχαμε κανονίσει να πάμε για φαγητό σε ένα ωραίο εστιατόριο το βράδυ. Επειδή όλη μέρα ήμουν για ψώνια με τις φίλες μου, νόμιζα ότι είχε εκνευριστεί που άργησα να ετοιμαστώ, αλλά δεν το σχολίασε καθόλου. Η συζήτηση δεν κύλαγε όσο τρώγαμε και ήταν λίγο απόμακρος. Πρότεινα να πάμε κάπου ήσυχα να συζητήσουμε. Συμφώνησε αλλά δεν μίλαγε πολύ. Όταν τον ρώτησα τι έχει μου είπε ‘τίποτα’. Τον ρώτησα αν φταίω εγώ που είναι εκνευρισμένος. Μου είπε ότι δεν είναι εκνευρισμένος και δεν έχω κάνει τίποτα. Στον δρόμο της επιστροφής του είπα ότι τον αγαπώ. Μου χαμογέλασε και συνέχισε να οδηγάει. Δεν μπορώ να εξηγήσω την συμπεριφορά του. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μου είπε ‘και εγώ σε αγαπώ’. Όταν φτάσαμε σπίτι, ένιωσα σαν να τον έχω χάσει ολοκληρωτικά. Σαν να μην θέλει να έχει καμία σχέση μαζί μου. Είχε κάτσει στο καναπέ και έβλεπε τηλεόραση χωρίς να μιλάει. Συνέχιζε να είναι απόμακρος. Στο τέλος, και ενώ με έπνιγε η βουβαμάρα, αποφάσισα να πάω να κοιμηθώ. Μετά από δέκα λεπτά ήρθε και αυτός. Ένιωθα ότι οι σκέψεις του ήταν αλλού. Όταν τον πήρε ο ύπνος, έβαλα τα κλάματα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Ξέρω ότι σκέφτεται κάποια άλλη. Η ζωή μου είναι ένα χάλι.


Από το ημερολόγιο του:

Σήμερα ο υπολογιστής δεν έκανε boot… δεν ξέρω τι φταίει.



(Ναι, είναι κλεμμένο και παραλλαγμένο, αλλά μου συμβαίνει συνέχεια)

Friday 10 August 2012

Αδάμαστος, ελληνική fantasy ταινια.

Το ελληνικό κόμικ του Γιάννη Ρουμπούλια 'Χρονικά του Δρακοφοίνικα' μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη!


 
Σκηνοθεσία από Θάνο Κερμίτση. Το budget μαζεύτηκε από την πλατφόρμα indiegogo. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Γιάννης Ρουμπούλιας, Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Μελέτης Γεωργιάδης, Κυριάκος Κορογιάννης, Γεωργία Γιαννακούδη, Θάνος Κερμίτσης, Γιώργος Μπούγος και Κωνσταντίνα Τάτση.



Η ταινία είναι η πρώτη ελληνική ταινία 'sword and sorcery' που την χρηματοδοτεί το ίδιο το κοινό. H ταινία θυμίζει έντονα Conan, μιας και ο δημιουργός αναφέρει ανάμεσα στις επιδράσεις του είναι και ο Ρόμπερτ Χάουαρντ, ο δημιουργός του Conan. Το τραίλερ με εξέπληξε ευχάριστα. Επίσης είναι η πρώτη ελληνική ταινία που είναι βασισμένη σε ελληνικό κόμικ.


Ο δημιουργός του κόμικ, και ηθοποιός, Γιάννης Ρουμπούλιας, είχε υποδυθεί τον Ιωάννη Σέκερη δηλαδή τον Πανίσχυρο Μεγιστάνα των Νίντζα, στην ομότιτλη ταινία. Επείσης είχε γράψει και το, χμ, σενάριο. Να σημειωθεί ένας από τους Νίντζα ήταν και ο δικός μας, Τζατζίκιας, γέννημα θρέμμα της Μάζας.

Οι σκηνές μάχης έχουν χορογραφηφεί από την ARMA HELLAS. Ευχάριστο νεό, όσο αφορά την ποιότητα της χορογραφίας τουλάχιστο. Ακόμα και τα κουστούμια μου φαίνονται αξιόλογα.

Αδάμαστος!
Παρατηρήστε τον κλασσικό Έλληνα μεταλά στο βάθος. Respect!

O 'βάρβαρος', 'αιχμάλωτος' αλλά και Αδάμαστος δαμάζει την κακομαθημένη κόρη του στρατηγού. Μια από τις πολλές αλληγορίες της ταινίας για την υποδουλωμένη εργατική τάξη και την εξέγερση της εναντίων των αστών.

Χρέος της ΜΑΖΑΣ να στηρίξει αυτή την ενάρετη ταινία και να δείξει στις κινηματογραφικές αίθουσας ότι το κοινό των sword and sorcery ταινιών είναι πάνω από 100 άτομα, και διψάνε για τέτοιες ελληνικές παραγωγές.

Το πρελούδιο που συνάπτετε παρακάτω είχε δημιουργηθεί ως καμπανία για την χρηματοδότηση της ταινίας, ενώ το επίσημο site βρίσκεται στο indomitablemovie.wordpress.com


H Iστορία: Η ιστορία της ταινίας λαμβάνει χώρα 200 χρόνια μετά το τέλος του κόμικ,στις Χώρες του Βορρά και συγκεκριμένα στην Νοσβαλδία,την οποία πλέον διαφεντεύει η Αυτοκρατορία του Δρακοφοίνικα η οποία έχει κατακτήσει μεγάλο μέρος του Κόσμου του Έλεμπρος. Εκεί συναντούμε τον Ντράγκαρ,έναν Βάρβαρο που αποτελεί ιδιοκτησία του σκλαβέμπορου Φλάβιου,παίρνοντας έτσι μέρος σε βρώμικες μονομαχίες που γίνονται για χρήμα και δόξα.

Η μοίρα φέρνει τον Ντράγκαρ κοντά στον τόπο του για μια ακόμη φορά,καθώς ο Φλάβιος τον οδηγεί μαζί με άλλους μονομάχους στην Έπαυλη του Στρατηγού Ακιλόνιου,προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνες που οργανώνονται προς τιμήν της κόρης του Στρατηγού,της κακομαθημένης Βαλέρια.

Μια ευκαιρία παρουσιάζεται στον Ντράγκαρ και καταφέρνει να δραπετεύσει απο την Έπαυλη,παίρνοντας μαζί του ως όμηρο την Βαλέρια, προκειμένου να εξασφαλίσει ασφαλές πέρασμα στον τόπο του. Εξοργισμένος απο την απαγωγή της κόρης του,ο στρατηγός Ακιλόνιος πληρώνει έναν μυστήριο κυνηγό επικηρυγμένων,τον Φάλκο,μαζί με την ομάδα των μισθοφόρων του, προκειμένου να βρουν τα ίχνη του Ντράγκαρ και της κόρης του.