Monday 30 January 2012

This does not belong

One of these things is not like the others,  

One of these things just doesn't belong,  

Can you tell which thing is not like the others 

By the time I finish my song?

 
Steam Mobile App

Φαινόμενα αναρχίας παρατηρούνται στην Νέα Τάξη του παγκόσμιου ιστού. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να εξαλειφθούν νωρίς, πριν το κακό εξαπλωθεί και μολύνει το κορμό του δέντρου που ονομάζεται Μάζα. Ο Δικαστής έχει ήδη θέσει σε λειτουργία το μηχανισμό διανομής δικαιοσύνης (Justice Dispenser / Pootis).


Bonus αληθινός σουρεαλιστικός διάλογος.

"Στην παλιά μου δουλειά είχα έναν συνάδελφο, από την Πελοπόννησο, βλάχος, ξέρεις, που όποτε έβλεπε καμία μαλακιά στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, έκανε το σταυρό του και μουρμούριζε -έεελα μουνί στον τόπο σου'"

"Πρώτη φορά ακούω την φράση αυτή..."

"Σοβαρά? Τέλος πάντων, οι κοπέλες τον κοίταγαν παράξενα, εμείς του λέγαμε να μην το λέει αυτο. Εκείνος τίποτα, συνέχιζε να το λέει κάθε φορά. Κάτσε τώρα να σου πω τι τέλος είχε στην εταιρεία αυτός..."

"Ξέρω, τελικά ήρθε το μουνί στον τόπο του..."

Να φτερνίζεστε στα μούτρα των υποχόνδριων

Συχνάζω σε ένα φιλόζωο φόρουμ και τελευταία απαντούσα σε απορίες σε έναν που είχε αγοράσει ένα χάμστερ. Γνωρίζω λίγα πράγματα σχετικά, γιατί τυχαίνει να έχω και εγώ δύο μάλλον 16 αν χτες το βράδυ όταν δραπεύτεσε το ένα, έγινε αυτό που φοβάμαι ότι έγινε. Όσο για αυτόν με τα χάμστερ, με ενοχλούσε λίγο που είχε τόσες αποριές ΑΦΟΥ αγόρασε το χάμστερ, αλλά δεν έδωσα πολύ σημασία. Και εγώ όταν το είχα πάρει, θα μπορούσα να είχα διαβάσει περισσότερο ΠΡΙΝ το αγοράσω. Μετά από λίγο καιρό όμως ρώτησε και αυτό και με έβγαλε από τα ρούχα μου.  Ακολουθεί η επίσημη απάντηση του theMAZAblog.



THANOSellas,

Μπράβο που διαβάζεις βιβλία για το χάμστερ σου. Είχα ψάξει και εγώ, αλλά αυτό το βιβλίο δεν το βρήκα (σε τόρρεντ βρήκα ένα αγγλικό, εξίσου καλό). Θα το διαβάσω μόλις βρω ευκαιρία. Λίγο που το ξεφύλλισα μου φαίνεται πολύ προσεγμένο.

Το  βιβλίο δεν λέει πουθενά για αρρώστιες που μεταδίδονται στον άνθρωπο. Που το διάβασες εσύ αυτό? Τα λινκ που σου έδωσαν είναι εν μέρει σωστά. Ναι, μπορεί να κολλήσει ο άνθρωπος κάποια αρρώστια από χάμστερ αλλά το θέμα είναι από που θα κολλήσει αρχικά το χάμστερ την αρρώστια? Το χάμστερ σου γεννήθηκε σε κλουβί και μεγάλωσε σε κλουβί. Δεν έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα που είναι μολυσμένα για να του μεταδώσουν κάποια αρρώστια. Εκτός και αν έχεις άγρια μολυσμένα ποντίκια στο σπίτι σου τα οποία συναναστρέφονται με το χάμστερ σου! Τότε ναι, το χάμστερ μπορεί να κολλήσει μηνιγγίτιδα από τα ποντίκια και μετά να κολλήσει εσένα, πράγμα πολύ σπάνιο. Όμως τότε, πρώτα θα πρέπει να σε ανησυχούν άλλα θέματα, όπως γιατί έχεις ποντίκια στο σπίτι σου, και γιατί είναι μολυσμένα, και όχι αν σε κολλήσει τίποτα το χάμστερ.

Το ίδιο ισχύει και με την Σαλμονέλα που γράφει κάποιος. Ναι, αν το χάμστερ κολλήσει Σαλμονέλα τότε υπάρχει περίπτωσή να σε κολλήσει και εσένα. Για να κολλήσει όμως το χάμστερ σαλμονέλα, σε πρώτη φάση, πρέπει να φάει κάτι μολυσμένο, όπως πχ ένα φρούτο. Το οποίο θα του το δώσεις εσύ, μάλλον από το ψυγείο σου, άρα θα το έχεις φάει και εσύ. Άρα, δεν χρειάζεσαι το χάμστερ για να κολλήσεις σαλμονέλα, θα έχεις κολλήσει ήδη από το φρούτο που έφαγες και έδωσες και στο χάμστερ.

Για την λεπτοσπίρωση, από ότι διάβασα είσαι ασφαλής, όσο αποφεύγεις να πίνεις μολισμένα ούρα από χάμστερ.

Όσο για το WET TAIL ΔΕΝ μεταδίδεται σε άνθρωπο. Αν διαβάσεις το site, θα δεις ότι γενικά, όλες οι αρρώστιες είναι εξαιρετικά σπάνιο να μεταδοθούν στον άνθρωπο.

Πιο συνηθισμένο είναι να μεταδίδουν οι άνθρωποι αρρώστιες στα χάμστερ ειδικά την γρίπη. Τα χάμστερ είναι πολύ ευπαθή, για αυτό όταν είσαι άρρωστος/η να μην το πλησιάζεις για να μην τα κολλήσεις. Η γρίπη για εσένα δεν είναι τίποτα, αλλά για τα χάμστερ μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Μην τρομοκρατήσει με τις αρρώστιες. 60% των ανθρώπων έχουν ένα κατοικίδιο και τα χάμστερ είναι μια συνηθισμένη επιλογή. Από όσους ξέρω που είχαν χάμστερ, κανείς δεν έπαθε τίποτα. Μήπως σε τρομοκρατούν τίποτα συγγενείς? Είναι η κλασσική τακτική για να απαλλαχθούν από ένα κατοικίδιο που δεν θέλουν. 'Μη! Μακριά! Έχει αρρώστιες! Πτου κακά! Είναι σιχαμερό!". Είχα ακούσει παρόμοια περίπτωση που οι γονείς τρομοκρατούσαν ένα παιδάκι για να διώξει το χάμστερ του, λέγοντας του ότι τα 'χάμστερ τρώνε τα αυτιά των παιδιών όταν κοιμούνται. Βγάζουν και μια ουσία ναρκωτική και το παιδί δεν ξυπνάει από τον ύπνο του.' Μεγάλη κοτσάνα. Δυστυχώς όμως το παιδάκι το πίστεψε και το έδωσε το χάμστερ. Τι άλλο θα ακούσουμε. Σε λίγο θα πουν ότι τα χάμστερ εκπέμπουν και υποσυνείδητα μηνύματα για να αποδεχτούμε το μνημόνιο. Αυτό με το αυτί πάντως, συνήθως το λένε σε ιστορίες με αρουραίους, αλλά ούτε και εκεί στέκει αυτό.

Μην ξεχνάς ότι σε πολλά Αμερικάνικα σχολεία, είναι συνηθισμένο να έχουν στις τάξεις και ένα χάμστερ, το οποίο μάλιστα ανά βδομάδα αναλαμβάνει ένας μαθητής να το παίρνει σπίτι του και να το φροντίζει. Με τον τρόπο παιδιά παίρνουν το πρώτο μάθημα σχετικά με την 'υπευθυνότητα'. Αν υπήρχε και ο παραμικρός κίνδυνος να μεταδοθεί κάποια αρρώστια, θα το έκαναν αυτό?

Έγραψα πολλά, και ίσως σε αγχώσει αυτό (και από ότι κατάλαβα είσαι ήδη αγχωμένος), αλλά τα έγραψα γιατί ειπώθηκαν πολλές ασάφειες και έχω βαρεθεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια και γίνετε (μερικές φορές σκόπιμη) παραπληροφόρηση. Επαναλαμβάνω ότι τα χάμστερ είναι από τα πιο συνηθισμένα και καθαρά κατοικίδια. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι, εκτός και αν είσαι υποχόνδριος. Αλλά τότε δεν θα πρέπει να βγαίνεις από το σπίτι σου γιατί υπάρχουν πολλά μικρόβια εκεί έξω. Και μην ξεχνάμε και τα αυτοκίνητα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να πέσουν πάνω σου.

theMAZAblog

Saturday 28 January 2012

Τι σημαίνει ένα 'like'.

Διάβασα κάπου στο facebook ότι πολλές φορές ένα like σημαίνει 'μίλα μου επιτέλους'.


Εγώ πάλι πιστεύω ότι σημαίνει πως κάποιος πρέπει να σταματήσει να μπαίνει τόσο συχνά στο facebook και να μεγαλώσει ένα ζευγάρι αρχίδια, αλλιώς θα πεθάνει παρθένος.

Tuesday 24 January 2012

Lunch Break

Το αφεντικό αποφάσισε ότι πρέπει να με ρωτήσει σχετικά με τα reports που του είχα παραδώσει το πρωί, την ώρα του διαλείμματος για φαγητό. Φυσικά βρισκόμουν στην κουζίνα και έτρωγα. Έτσι κάνει ο κόσμος όταν έχει lunch break. Παρόλα αυτά, το αφεντικό μπήκε μέσα με φόρα και μου ρώτησε: 

"Γιατί στο report σου το cashflow βγαίνει χαμηλότερο από το προβλεπόμενο?"

Φυσικά δυσκολεύτηκα να απαντήσω γιατί ήμουν μπουκωμένος. Μπλόκαρα λίγο προσπαθώντας να σκεφτώ την απάντηση και αν έπρεπε να συνεχίσω να μασάω, ή να καταπιώ έτσι όπως είναι για να κερδίσω χρόνο. Με λίγα λόγια, μου χάλασε την απόλαυση του θαυμάσιου σάντουιτς μου. Δεν πρόλαβα να απαντήσω γιατί φαίνεται πέρασε παραπάνω χρόνος από όσο ήταν διατεθειμένο το αφεντικό να περιμένει. Όταν είδε ότι η καθυστέρηση μου οφείλετε στην προσπάθεια μου να μασήσω και να καταπιώ την μπουκιά που είχα στο στόμα μου, μου είπε με ύφος απαξιωτικό:

''Άλλη φορά να μην μπουκώνεσαι τόσο ώστε να μην μπορείς να μιλήσεις', περίμενε λίγο μήπως είχα να προσθέσω τίποτα (δεν είχα) και μετά έφυγε. 

Δεν κατάλαβα. Δηλαδή όταν τρώω πρέπει να παίρνω μικρές μπουκιές και να είμαι προετοιμασμένος να καταπιώ εν ριπή οφθαλμού σε περίπτωση που χρειαστεί να απαντήσω σε αιφνίδιες ερωτήσεις; Και αν το αφεντικό ήθελε να με ρωτήσει κάτι όταν εγώ ήμουν στην τουαλέτα, πάλι θα μπούκαρε μέσα;

Δύο ήταν οι λόγοι που δεν του απάντησα στην συμβουλή του για το μέγεθος των μπουκιών που πρέπει να παίρνω

Πρώτον, ήμουν ακόμα μπουκωμένος. 

Δεύτερον, η ανεργία καλπάζει.

Τώρα όμως, που έχουν περάσει 4 ώρες από το συμβάν και είμαι στο σπίτι μου (το στόμα μου δεν είναι πια μπουκωμένο), μπορώ να απαντήσω με την ασφάλεια της ανωνυμίας, και έχοντας 4 ώρες να σκεφτώ το τέλειο comeback.

"ΡΕ ΔΕ ΜΑΣ ΓΑΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΎ!"

Την ευελφάλεια μου μέσα!

“Η ευελφάλεια δηλαδή η ευελιξία και η ασφάλεια, είναι και τώρα η λύση, lol!" - κα. Διαμαντοπούλου, υπουργός παιδείας.

Τι σύμπτωση! Χτες με έστειλε ο Αρκάνδελος στο goodreads.com  και ενώ βαθμολογούσα την συλλογή των βιβλίων μου, κοντοστάθηκα λίγο στο 1984 του Όργουελ. Όταν ήμουν μικρός το είχα μισήσει το βιβλίο, γιατί σε αντίθεση με τα dystopian έργα που μου άρεσαν (robocop, total recall), το '1984' δεν είχε εκρήξεις, πυροβολισμούς, μπαμ, μπουμ και μπράκα-μπράκα.

Σήμερα όμως άκουσα την κα. Διαμαντοπούλου (υπουργό παιδείας, πανάθεμα της) να λέει για την Έυελφάλεια΄της (flexicurity) και μου ήρθαν στο μυαλό όλα αυτά τα ‘guesstimate, stagflation και τα λοιπά. Ακριβώς όπως το Νewspeak του Όργουελ.

Όσο για την κα. Διαμαντοπούλου, νομίζω ότι είναι ηλίνδυνη. Δηλαδή ηλίθια, και επικίνδυνη. 


Big Sister is watching you

Newspeak: To control thought

By 2050—earlier, probably—all real knowledge of Oldspeak will have disappeared. The whole literature of the past will have been destroyed. Chaucer, Shakespeare, Milton, Byron—they'll exist only in Newspeak versions, not merely changed into something different, but actually contradictory of what they used to be. Even the literature of the Party will change. Even the slogans will change. How could you have a slogan like "freedom is slavery" when the concept of freedom has been abolished? The whole climate of thought will be different. In fact there will be no thought, as we understand it now. Orthodoxy means not thinking—not needing to think. Orthodoxy is unconsciousness.

Monday 23 January 2012

Google Image Search Fail!

Χρησιμοποιώ καθημερινά το google image search για να βρίσκω την πηγή μιας εικόνας στο internet. Εκτός από την πηγή μπορεί να βρώ και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα όταν βάζω στο google image search μια εικόνα από μια ταινία. Το google image search μου λέει όχι μόνο από πια ταινία είναι η εικόνα, αλλά και ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές. Πολλές φορές μου βρίσκει και άλλες παρεμφερείς εικόνες. Σε γενικές το google image search είναι ένα πολύ χρήσιμο και έξυπνο 'app' που πραγματικά σου λύνει τα χέρια.

Αλλά όχι πάντα.


Thursday 12 January 2012

Παρασκευή και 13, ουουουου!!!!!


Θυμάστε ένα virus εποχής MS-DOS που χτύπαγε τους υπολογιστές μόνο τις ημέρες που ήταν Παρασκευή και 13? (Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν δεν τον θυμάστε. Εδώ ξέρω αρκετούς που δεν πρόλαβαν καν το MS-DOS).

Συνάδελφος (αυτή που λέει 'ιστιοσελίδα, Μεγαλούπολη, και 'έφαγε τον άπαχο'), πήρε τηλέφωνο τον γιο της για να του ΘΥΜΗΣΕΙ να μην ανοίξει τον υπολογιστή του σήμερα, για να μην τον χτυπήσει ο ιος!

Φορ γκόντς σέηκ. Αφού πριν μια βδομάδα την άκουσα που τον είχε στείλει στο πλαίσιο για να της αγοράσει το "Νόρτον Αντιβάριους", όπως το είπε χαρακτηριστικά!!!

Wednesday 11 January 2012

Βάρδος

Δεν αναφέρομαι στον Σέξπηρ, αλλά στο αρχέτυπο του βάρδου που συναντάμε στα μυθιστορήματα φαντασίας και στα Παιχνίδια Ρόλων.

Βάρδος, σύμφωνα με την ιστορία λεγόταν ο αρχαίος κέλτης τραγουδιστής ή ποιητής που εξυμνούσε ηγεμόνες και ήρωες, κρατώντας έτσι ζωντανή την προφορική ιστορική παράδοση αυτών των λαών. Στην νεότερη εποχή, βάρδος λεγόταν ο ποιητής ή συνθέτης που ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί. Αλλά αυτοί δεν ενδιαφέρουν καθόλου την Μάζα.

Την Μάζα την ενδιαφέρουν οι βάρδοι που είναι μέλη μιας ομάδας τυχοδιωκτών (που αποτελείται συνήθως από έναν πολεμιστή, ένα κληρικό, ένα μάγο και ένα κλέφτη), και κατά την διάρκεια της μάχης τραγουδάνε δίνοντας μπόνους στην ζημιά των χτυπημάτων της ομάδας τους.


 Σύμφωνα με το έγκυρο γουικιπίντια, ο Βάρδος είναι μια από τις Κλάσεις Χαρακτήρων του Παιχνιδιού Ρόλων, 'Μπουντρούμια και Δράκοι'. Η κλάση του Βάρδου είναι προσαρμόσιμη σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Ο Βάρδος είναι ικανός μαχητής αλλά και χρήστης μαγείας. Ο Βάρδος χρησιμοποιεί τα καλλιτεχνικά του ταλέντα τα οποία έχουν ΚΑΙ μαγικά αποτελέσματα. Η Κλάση του βάρδου είναι βασισμένη (χαλαρά) στην ιδιαίτερη μαγεία που έχει η μουσική σε ιστορίες όπως Ο Μαγικός Αυλός. Σε παλαιότερες εκδοχές του Βάρδου, η κλάση ήταν βασισμένη στους Κέλτες Ιερής αλλά και στους Σκανδιναβούς/Νορβηγούς Σκάλδους (αν και στοιχεία από αυτούς αφαιρέθηκαν σε νεότερες εκδόσεις του Παιχνιδιού 'Μπουντρούμια και Δράκοι'. 

Ίσως πολλοί δεν το έχετε παρατηρήσει αλλά σχεδόν σε κάθε ταινία, ακόμα και μοντέρνα ή φουτουριστική, θα υπάρχει το αρχέτυπο του βάρδου. Μπορεί να μην τους βλέπετε αλλά όταν γίνετε μια μεγάλη μάχη, λίγο πριν νικήσει ο ήρωας, τότε είναι που μπαίνει η μουσική του θριάμβου. Ποιος νομίζετε ότι παίζει την μουσική, έστω και off camera? O Βάρδος φυσικά.


Οι βάρδοι βγήκαν από την αφάνεια, όταν το 1985 κυκλοφόρησε στους υπολογιστές το The Bard's Tale.

Από τους πρώτους βάρδους ήταν ο Όμηρος, ενώ ο Εθνικός μας βάρδος είναι ο Κωστής Παλαμάς, αλλά αυτοί δεν είχε είχε μπει σε κανένα μπουντρούμι ούτε είχε πολεμήσει κάποιον δράκο. Πολλοί λένε ότι οι βάρδοι, όπως εμφανίζονται στα μυθιστορήματα φαντασίας και τα Παίγνια Ρόλων δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Αλλά αυτό είναι ψέμα.

Ο πιο γνωστός και θανατηφόρος (τόσο για εχθρούς όσο και συμμάχους) βάρδος της Μάζας, Νοστράμαζος Παρτοναγκαλιάς σε αποστολή εκτός έδρας.


Tuesday 10 January 2012

O.C.D. με τις εκτυπώσεις

Προηγουμένως είχα αναφερθεί στο εταιρικό εκτυπωτή και την παρεξηγημένη κίνηση που έπρεπε να κάνω με το σώμα μου για να δω αν ο εκτυπωτής έχει χαρτί για εκτύπωση ή αν χρειάζεται να βάλω καινούργιο.

Δεν σας είπα όμως για τον συνάδελφο που βρίσκεται στο γραφείο δίπλα από τον εκτυπωτής. Ο συνάδελφος έχει κάποιου είδος OCD και τρελαίνεται αν ο εκτυπωτής έχει εκτυπωμένα χαρτιά τα οποία δεν τα έχει πάρει αυτός που τα έστειλε για εκτύπωση. Πολλές φορές μας έχει πει χαρακτηριστικά ότι ‘εκνευρίζεται'. Συνήθως του απαντούσα σε αυτές τις αόριστες διαμαρτυρίες του, λέγοντας του ότι και εγώ εκνευρίζομαι όταν η καφετιέρα είναι γεμάτη καφέ, και έτσι έσπαγε ο πάγος γιατί μπέρδευε την ειρωνεία μου για χιούμορ.

Σήμερα, έδωσα άλλη μια εκτύπωση, αλλά επειδή θα ακολουθούσε αργότερα και δεύτερη, θα πήγενα μια και καλή μετά να πάρω τα χαρτιά. Μεταξύ μας, αυτό ήταν μια πρόφαση, η αλήθεια ήταν ότι απλά βαριόμουν να σηκωθώ. Ο συνάδελφος δεν άντεξε και διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ‘Σας έχω πει ότι εκνευρίζομαι όταν βλέπω χαρτιά στον εκτυπωτή’.

Προσπάθησα να έρθω στην θέση του για να τον καταλάβω. Θα μπορούσε να κάνει κάτι πιο παραγωγικό με τα πράγματα που τον εκνευρίζουν. Θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα μου και να τα γράφει σε ένα μπλογκ.

Παρόλα αυτά δεν άντεξα στην πρόκληση να έχω τον τελευταίο λόγο και του απάντησα ότι αν τον ενοχλεί τόσο το χαρτί στον εκτυπωτή η πιο λογική κίνηση θα ήταν να μου τα φέρει στο γραφείο.

Μαζα γουίνς!


Monday 9 January 2012

Above and beyond the call of duty


Κύριοι. Το επιτελείο της Μάζας βγάζει το καπέλο στις εικονιζόμενες. Παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις κρυουλιάρες που μας φοράνε παντελόνια το χειμώνα. Παρατηρήστε.


1. Την τέχνη που χρειάζετε για να ισοροπήσεις με 12ποντο στο χιόνι. Εγώ ούτε τις σκάλες δεν μπορώ να κατέβω.

2. Την αυτοθυσία. Το μπουφανάκι δεν μπόρεσαν να το αποχωριστούν, αλλά δέχτηκαν να θυσιάσουν τα κάτω άκρα τους. 

3. Άξιο απορίας γιατί οι τέσσερις τύποι πίσω τις αγνοούν. Θα έπρεπε τουλάχιστον να τις κοιτάνε με θαυμασμό ή/και να τις χαιρετούν στρατιωτικά. Αλλά δεν είναι 'άνδρες'. Παρατηρήστε τι φοράνε. Σκούφους, χοντρά μπουφάν, γάντια, μακρυά παντελόνια. Στοιχηματίζω και κάλτσες. Αίσχος.

4. Το χέρι τις ξανθιάς. Προσδίδει κίνηση που συνήθως συνοδεύει βαθυστόχαστη ομιλία. Ίσως μιλάνε για το global warming, για το ενδεχόμενο ενός singularity event ή για τους κινδύνους του transhumanism. Η μελαχρινή φαίνεται πολύ προβληματισμένη με τα όσα ακούει.

Friendzone Johnny

Ο Friendzone Johnny μιλάει στον Μάζα μέσα μας.






Για όσους αναρωτιούνται τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ, ψάξαμε και βρήκαμε τα ντοκουμέντα. Αλλά σας προειδοποιούμε. Το origin του Friendzone Johnny είναι συγκινητικό. Ετοιμαστείτε να βουρκώσετε με την πτώση ενός γενναίου συμπολεμιστή. Πάω στοίχημα ότι η Λιζ είναι από αυτές που παραπονιέται στις φίλες τις, ότι 'με όσους βγαίνει ραντεβού στο τέλος καταλήγουν να είναι καθίκια' και  αναρωτιέται 'που πήγαν οι σωστοί άνδρες'. 



Thursday 5 January 2012

Το Πορτοκαλί Φάντασμα και η εκτέλεση του Νίνο


Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς σηκώνεστε από το κρεβάτι το πρωί, λίγο μετά το χτύπημα του ξυπνητηριού. Φτιάχνετε ένα πρωινό με δημητριακά ή πίνετε καφέ, χαζεύετε λίγο στο διαδίκτυο τα αγαπημένα σας, έγκυρα ειδησεογραφικά μπλόγκ (όπως το themazablog) για να ενημερωθείτε γρήγορα και αξιόπιστα, και μετά ξεκινάτε για δουλεία.

Εγώ δεν λειτουργώ έτσι. 

Βάζω το ξυπνητήρι μια ώρα νωρίτερα από ότι θα το έβαζαν οι άλλοι, και πατάω snooze (αναβολή? παράταση?) ανά πέντε λεπτά. Η διαδικασία του ξυπνήματος είναι μια πολύ προσωπική, ιδιαίτερη και χρονοβόρα διαδικασία για εμένα. Δεν γίνετε από την μια στηγμή στην άλλη. Πρέπει να υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο, το οποίο διαρκεί από μισή έως μια ώρα. Το πρόβλημα με το snooze είναι ότι μερικές φορές το πατάω λάθος, με αποτέλεσμα να κλείνει το ξυπνητήρι και να με παίρνει πάλι ο ύπνος. 

Σας τυχαίνει όταν ξυπνάτε να θυμάστε το όνειρο που είχατε δει πριν, αλλά μετά από λίγη ώρα να ξεχνάτε τι ακριβώς είχατε δεί? Σε εμένα αυτή η έλλειψη μνήμης δεν περιορίζεται μόνο στα όνειρα, αλλά και στην διαδικασία που ακολουθώ μέχρι να μπω στο αμάξι. Το μόνο που θυμάμαι πριν πιάσω το τιμόνι, είναι ότι έπλυνα τα δόντια μου. Ποτέ δεν παίρνω πρωινό ή καφέ, και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω φορέσει κάλτσες που δεν ταιριάζουν, όχι μόνο με τα υπόλοιπα ρούχα αλλά και μεταξύ τους.

Το ότι δεν πίνω καφέ, είναι επικίνδυνο γιατί όση ώρα οδηγώ, είμαι  σε μια ονειρική κατάσταση όπου πολλά πράματα τα αντιλαμβάνομαι λάθος ή δεν τα αντιλαμβάνομαι καθόλου. Όπως σήμερα που άνοιξα το ραδιόφωνο και έπεσα στη μέση μια συζήτησης στην εκπομπή των ‘Αδιάβροχων’. Η συζήτηση είχε θέμα την ‘εκτέλεση του Νίνο’.

Χάρηκα στην αρχή, γιατί δεν μου άρεσε ποτέ ο Νίνο. Μετά στεναχωρήθηκα που χάρηκα με τον θάνατο του συνανθρώπου μου. Αλλά το περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο. Λίγα χρόνια πιο πριν, δεν είχαν ξαναδοκιμάσει να τον εκτελέσουν και πυροβόλησαν το μαύρο jeep του, αλλά ο Νίνο την γλίτωσε επειδή ήταν ξαπλωμένος στο πίσω κάθισμα και δεν καθόταν στην θέση του συνοδηγού όπως περίμεναν οι εκτελεστές? Άρχισα να ψάχνω στα blogs να δω τι ακριβώς είχε γίνει το βράδυ που μας πέρασε. Συμπέρανα ότι η είδηση πρέπει να είναι πολύ φρέσκια γιατί δεν έβρισκα καμία πληροφορία. Μετά από λίγο συνειδητοποίησα ότι μάλλον μίλαγαν για την εκτέλεση κάποιου τραγουδιού που ερμήνευσε ο Νίνο.

Αργότερα προσπέρασα ένα λεωφορείο που είχε την διαφήμιση μιας ταινίας στο πίσω μέρος του. Μου αρέσει ο κινηματογράφος και η διαφήμιση τράβηξε την προσοχή μου. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν το Assassins Creed γιατί η φάτσα του πρωταγωνιστή ήταν μέσα σε μια κουκούλα όπως του Ezio Auditore του Ιταλού δολοφόνου στην Ιταλία την περίοδο της Αναγέννησης. Μόνο που η φάτσα έμοιαζε στον Τομ Κρούζ και ήμουν σίγουρος ότι δεν είχε βγει τέτοια ταινία. Μετά είδα τον τίτλο. Το Πορτοκαλί Φάντασμα. Μου θύμισε τον Λούις Μπουνιούελ, αλλά αποκλείετε να έβγαλαν σήκουελ του Φαντάσματος της Ελευθερίας. Αυτό μπορούσα να το συμπεράνω και χωρίς να έχω πιει καφέ. Μετά από κάνα δίλεπτο οδήγησης σε πλήρη σύγχυση, το λεωφορείο με ξαναπέρασε και διάβασα καλύτερα τον τίτλο, ‘Πρωτόκολλο Φάντασμα’. Πάντως αν δείτε την αφίσα, θα δείτε ότι κυριαρχεί το πορτοκαλί χρώμα. Ήταν ένα τίμιο λάθος. Ο τίτλος στα αγγλικά πάντως ακούγεται καλύτερος. 


 
Όσο για τον καφέ που πίνω όταν φτάσω στο γραφείο… αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Tuesday 3 January 2012

Το αίσθημα της υπεροχής

Πάντα ο geek θέλει να νιώσει ανώτερος από τους άλλους, αλλά σπάνια το καταφέρνει. Μερικές φορές όμως, κάποιος προσπαθεί να μπει στα χωράφια του, και αυτό είναι κάτι που ο geek δεν μπορεί να το επιτρέψει ούτε να το συχωρέσει.

«Θυμάσαι στο πρώτο Ράμπο, που είχαν πιάσει τον Σταλόνε οι Ρώσοι και-»

«Το Ράμπο 1 λάμβανε χώρα στην Αμερική. Δεν είχε Ρώσους. Ο κακός ήταν ένας Αμερικάνος σερίφης. Στο Ράμπο 2 επιστρέφει στο Βιετνάμ, και στο Ράμπο 3 πάει στο Αφγανιστάν αλλά..»

«Ναι, ναι. Στο Ράμπο 3 εννοούσα, εκεί που τον είχε πιάσει ο καραφλός ο Ρώσος και-»

«...αλλά δεν ήταν κανένας καραφλός Ρώσος στο Ράμπο 3. Εννοείς το Ράμπο 2 που ήταν στο Βιετναμ, αλλά αποδεικνύεται ότι οι Ρώσοι εκπαίδευαν τους βιετναμέζους. Τον Σταλόνε τον βασάνιζε ο Ρώσος colonel Podovsky, που τον έπαιζε ο Steven Berkoff.»

«Ρε, άντε και γαμήσου.»


True story.

Εδώ το πάρτυ τέλειωσε.

Δεν είναι λίγες φορές που οι Μάζες παρά την έντονη τριχοφυΐα τους (ή ίσως εξαιτίας αυτής), έχουν γίνει πόθος ανδρών με ιδιαίτερες και διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις. Η παρακάτω ιστορία δεν αποτελεί εξαίρεση.

Φίλος και Μάζας είχε πάει σε εγκαίνια μιας γκαλερί. Στο στόμα του λύκου δηλαδή. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ξεκίνησε για τα εγκαίνια. Ίσως να τον παρέσυρε η υπόσχεση δωρεάν φαγητού και φτηνής σαμπάνιας, ποίος ξέρει. Τέτοια λάθη τα κάνουν συχνά οι Μάζες.

Η βραδιά εξελίχθηκε χωρίς επεισόδια, μέχρι που άρχισε σιγά σιγά να φεύγουν οι καλεσμένοι. Τότε πλησίασε ένας σκοτεινός τύπος τον φίλο μας και του είπε:
'Εδώ το πάρτυ τέλειωσε, θέλεις να πάμε κάπου αλλού?'
Ο φίλος, (η παιδική αθωότητα τον χαρακτηρίζει), δεν κατάλαβε το πονηρό της ερώτησης.
'Που δηλαδή?'
'Εδώ πιο κάτω, σε ένα μπαράκι λίγο πιο διαφορετικό από τα άλλα', ήταν η απάντηση.
Ήταν αργά όμως και την επόμενη μέρα δούλευε νωρίς, οπότε αναγκάστηκε, ευγενικά πάντα, να αρνηθεί την πρόσκληση.

Ο σκοτεινός τύπος όμως δεν το έβαλε κάτω. Είχε έρθει η ώρα να σταματήσει να χοροπηδάει γύρω από το θάμνο (ακούγετε πιο καλά στα αγγλικά αυτό).
'Είσαι gay ή straight', των ρώτησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.
΄Straight! Straight!', φώναξε ο φίλος σαν να ξύπνησε από λήθαργο.

Και τότε ο σκοτεινός τύπος, αποδείχθηκε και πανούργος, κάνοντας του μια ερώτηση που όπως και να την απαντήσεις, είσαι χαμένος από χέρι.

'Το έχεις ψάξει?'

Monday 2 January 2012

Αναθεματισμένοι φεμινιστές.

Όχι μόνο βάλλετε εναντίον του ορθόδοξου και πατριωτικού αυτού βλόγιου, αλλά δεν έχετε και καθόλου αίσθηση του χιούμορ. Αντιθέτως, οι καταπιεσμένες γυναίκες, έχουν πολύ περισσότερο από εσάς.  Όξω!




Το βίντεο είναι μια ανακάλυψη του σοβινιστή και εγκάρδιου φίλου, Σταμάτη "Δικαστή" Τζατζίκια.